FORVANDLING: Martin Ødegaard har plutselig begynt å levere målpoeng på bestilling den siste tiden. I dag ble han matchvinner mot Genclerbirligi. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FORVANDLING: Martin Ødegaard har plutselig begynt å levere målpoeng på bestilling den siste tiden. I dag ble han matchvinner mot Genclerbirligi. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Tre nordmenn i hovedrollene for Heerneveen

Svarer kritikernes rop. Ødegaard matchvinner med praktscoring: - Utsøkt

Mange mener han leverer for få målpoeng. Nå svarer Martin Ødegaard med å levere på bestilling. I ettermiddag ble han matchvinner mot tyrkiske Genclerbirligi, med Dennis Johnsen og Morten Thorsby ved sin side.

  • Heerenveen - Genclerbirligi 1-0
  • Mål: 1-0 Martin Ødegaard (39)

(Dagbladet): - Da Martin Ødegaard kom til Heerenveen i januar, var det naturlig at han trengte litt tid på å tilpasse seg kulturen, den nye ligaen og de nye medspillerne. Det er først nå vi kan sette ordentlige krav til at Martin skal prestere stabilt og levere jevnt med målpoeng, sier fotballekspert Petter Veland til Dagbladet.

Mye tyder på at det nå endelig er i ferd med å løsne for det norske stortalentet, som etter få målpoeng tidligere i seniorkarrieren plutselig har sett ut som en målpoengkonge i treningskampene i sommer.

I dag sto Ødegaard fram igjen. Kampuret viste 39 minutter da midtbaneeleganten satte inn kampens eneste mål i treningskampen mot Genclerbirligi, som ble nr. 8 i den tyrkiske toppdivisjonen forrige sesong.

Scoringen var praktfull da det norske stortalentet mottok ballen i mellomrommet, dro seg forbi det tyrkiske forsvaret før han til slutt rundet keeper på mesterlig vis og satte inn kampens eneste mål.

- En utsøkt scoring av en mesterlig Martin Ødegaard ordnet seieren, skriver Heerenveen i sin skildring på klubbens hjemmesider.

  • Du kan se målet og høydepunktene fra kampen her.

Fire målpoeng på tre kamper

Hele tre nordmenn startet i de offensive rekkene for Heerenveen i kveld: Dennis Johnsen, Morten Thorsby og Martin Ødegaard. Samtlige gjorde gode forestillinger, og Johnsen er i ferd med å få sitt gjennombrudd på seniornivå.

Det er bare sju dager siden både Ødegaard og Johnsen scoret i 2-2-kampen mot NEC. Førstnevnte noterte seg for to målgivende pasninger også mot FC Volendam tidligere denne uka og står dermed med fire målpoeng på de tre siste kampene.

- Det hjelper ikke om Martin ikke leverer i tellende kamper også, men det er klart det gir en god feeling og selvtillit inn mot sesongstart, sier Petter Veland til Dagbladet.

Fraværet av målpoeng og for lite sluttprodukt har vært essensen i kritikken mot 18-åringen, men så langt i sesongoppkjøringen har Ødegaard levert målpoeng i bøtter og spann.

Ødegaards mål

Da Real Madrid-eiendommen møtte Dagbladet tidligere i sommer, var han klar på at det var nettopp dette han må forbedre

- Nå vil jeg først og fremst ha en sesong hvor jeg spiller fast, etablerer meg i laget og får flere målpoeng, varslet 18-åringen overfor Dagbladet.

Noen uker senere er det akkurat det Ødegaard har gjort hittil i sesongoppkjøringen. Morten Thorsby håper og tror det også vil vedvare når sesongen starter.

- Martin og jeg har spilt mye sammen i det siste, og det hjelper jo på kjemien på banen også i landslagssammenheng. Det er moro og kommer til å bli bare bedre og bedre, sier Thorsby til Dagbladet.

- Martin har et vanvittig potensial og kommer til å bli enda bedre etter en god sesongoppkjøring. Jeg håper vi kan fortsette å spille sammen og gjøre hverandre bedre.

Ødegaard er klar på at han ønsker seg tilbake til Real Madrid på sikt og håper å gjenforenes med Zinédine Zidane.

- Real Madrid vil denne sesongen vurdere om Martin kan være god nok som rotasjonsspiller neste sesong. Trolig kommer det for tidlig, men Martin kan kanskje vise seg god nok til å bli utlånt til en annen La Liga-klubb neste sesong. Om han gjør det som 19/20-åring, vil han ligge veldig bra i rute, mener Veland.