Veronika Stepanova

Svarer norsk stjerne

Tidligere denne uka reagerte Vetle Sjåstad Christiansen på Veronika Stepanovas uttalelser. Nå svarer det russiske supertalentet.

SVARER: Veronika Stepanova. Foto: AP Photo/Aaron Favila
SVARER: Veronika Stepanova. Foto: AP Photo/Aaron Favila Vis mer
Publisert

Forrige uke ble flere russiske langrennsløpere og skiskyttere forfremmet i militær grad av Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu. Hyllesten gjaldt utøvere som deltar for «Hærens sentrale sportsklubb» - CSKA.

- Jeg ble født i januar 2001. For mine øyne har Russland igjen blitt sterkt, stolt og vellykket. Ikke alle i verden liker det. Det er åpenbart. Men vi er på rett vei. Og vi vil definitivt vinne som vi vant i OL, var blant noen av ordene Veronika Stepanova valgte.

Disse uttalelsene fikk skiskytter Vetle Sjåstad Christiansen til å reagere.

- Det syns jeg var rimelig sjokkerende, kan du si, fortalte han til Dagbladet.

Han fortsatte:

- Nå har ikke jeg hørt om noen skiskyttere som har vært ute og bjeffa på lik linje med henne. Og jeg vet liksom ikke om de stiller der frivillig, eller om dem putter på et falskt smil. Man vet aldri hva slags konsekvenser det får for de som ikke stiller. Får de lov til å gå skirenn igjen, noen gang? Men selvfølgelig ser det veldig stygt ut. Spesielt når du drar i gang den talen hun Stepanova dro i gang. Den var ikke god. Den var helt forferdelig.

Instagram kommer Stepanova med følgende beskjed til Christiansen:

- Vetle, du var jo på rett vei, var du ikke? Men noe gikk galt i din skjebne, sant? Bekymre deg ikke, jeg kan velge ut en strålende ridebjørn til deg i Kamtsjatka.

Dermed kan man nok slå fast at russeren har fått med seg nordmannens uttalelser. I april hadde Stepanova fått med seg Emil Iversens Russland-kritikk.

- Så lenge Putin sitter med makten, håper jeg vi ser minst mulig til russerne til start i alle idretter, uttalte Iversen til Dagbladet.

- Det kommer ikke til å skje, Emil. Bare vi, altså russerne, bestemmer hvordan vi selv skal leve og hvem som skal lede oss. Det siste vi bryr oss om er andres meninger, dine inkludert, skrev Stepanova på Instagram.

21-åringen ba også Emil Iversen lese seg opp på historien mellom Norge og Russland, og viste blant annet til statuen av en sovjetisk soldat med teksten «Norge takker dere» på Vestre Gravlund i Norge. Statuen takker soldatene som ofret livet for å frigjøre Norge under andre verdenskrig.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer