Fossesholm

Svarer Northug: - Hadde blitt feil

Helene Marie Fossesholm (21) kaster Northug-kritikken over skuldra og fokuserer fullt ut på å forbedre en skuffende fjorårssesong.

SVARER: Helene Marie Fossesholm forklarer hvorfor hun ikke deltok på årets Blinkfestival. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SVARER: Helene Marie Fossesholm forklarer hvorfor hun ikke deltok på årets Blinkfestival. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

SJUSJØEN (Dagbladet): - Vi er vant til at det skrives mye negativt om norsk kvinnelangrenn det siste halvåret. Det er ikke noe nytt det, sier Helene Marie Fossesholm til Dagbladet.

Svaret kommer etter et spørsmål om Petter Northug og Petter Skinstads kritikk av langrennskvinnene som ikke møtte opp på Blinkfestivalen forrige uke.

- Vi må ha de beste til å profilere langrenn på sommeren. Når vi har Blinkfestivalen, de har lagt til rette, det sendes i beste sendetid, da må landslaget kreve at flere løpere stiller på start. Det er for dårlig, sa Northug til VG og mener langrenn må kjempe mot andre idretter med tanke på publisitet.

KLAR TALE: Petter Northug mener flere av landslagskvinnene burde deltatt på Blinkfestivalen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
KLAR TALE: Petter Northug mener flere av landslagskvinnene burde deltatt på Blinkfestivalen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Vis mer

Kom for tidlig

Fossesholm var blant de mange landslagsløperne som ikke deltok. Det skulle hun gjerne gjort.

- For min egen del har jeg vært på blinkfestivalen i åtte år på rad og dette skulle gjerne vært mitt niende år, sier hun og fortsetter:

- Jeg hadde abstinenser da jeg satt hjemme å så på. Det har vært sommerens høydepunkt i åtte år. Jeg har gått der siden jeg var bitte liten. Det har vært en viktig del av sommeren i mange år, sier Fossesholm.

Hun mener de som ikke møtte opp alle hadde gode grunner til å ikke gjøre det. Hennes var at det at det kom for tidlig for kroppen hennes etter det som var en tung vår.

ABSTINENSER: Fossesholm forteller at hun gjerne skulle deltatt på Blinkfestivalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ABSTINENSER: Fossesholm forteller at hun gjerne skulle deltatt på Blinkfestivalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Kan skjønne det

Etter den dårlige våren mener Fossesholm at det rett og slett ville vært dumt for den kommende vinteren om hun deltok denne sommeren. Hun sier at hun tenker lite på kritikken fra den tidligere langrennskongen.

- Vi må bare ta den kritikken og kaste den over skuldra, gjøre den jobben som kreves og svare på tiltalen til vinteren. Hvis man skulle tenke på alt som står i media så hadde det blitt mye energilekkasjer. Jeg har fokus på treninga og den jobben som må legges ned.

- Forstår du kritikken?

- Jeg kan skjønne det til en viss grad og så er det lett å stå å slenge litt med leppa. Det blir førstesideoppslag ganske fort når han melder. Han slenger litt og så blir det blåst opp. Det hører med det, sier Fossesholm.

«KRANGEL»: Supertalentet Helene Marie Fossesholm og Therese Johaug havner i en krangel om badetøy. Video: Haarstad/Løkås Vis mer

- Hissig på grøten

Om Fossesholm er blant de som klarer å svare på tiltale vil tiden vise, men det som er klart er at hun må forbedre seg kraftig.

- Det var mye dårlige skirenn. Jeg gjorde mitt beste hver gang, men det gikk bare ikke fortere, sier hun.

Det skal hun forsøke å lære av og har allerede tatt tydelige grep i sesongoppkjøring.

- Jeg var litt hissig på grøten i fjor. Jeg gikk litt for fort på langturer og hadde litt for mye av de hardeste hardøktene. Jeg er en person som liker å kjøre full pupp, men det kan bli for mye av det gode også, sier Fossesholm.

STJERNER: Helene Marie Fossesholm deltok på årets «International Junior Camp», som arrangeres av Norges Skiforbund og Equinor Morgendagens Helter. Her sammen med Johannes Høsflot Klæbo og franske Lucas Chanavat Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STJERNER: Helene Marie Fossesholm deltok på årets «International Junior Camp», som arrangeres av Norges Skiforbund og Equinor Morgendagens Helter. Her sammen med Johannes Høsflot Klæbo og franske Lucas Chanavat Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Dermed har sommeren til 21-åringen blitt roligere enn vanlig og derfor røk også Blinkfestivalen.

- I og med at det var en dårlig sesong så har jeg måtte tatt det ned, så denne avgjørelsen var en konsekvens av det. Og det er ikke det at man ikke skal gå konkurranser fordi det har jeg veldig troa på, sier hun.

Likevel ville årets festival kommet for tidlig.

- Jeg kan telle på nesten to hender hvor mange hardøkter jeg har hatt siden OL. Da blir det feil for meg å være med her. Da hopper jeg over noen trappetrinn om jeg skulle kjørt full pupp nå.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer