Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tiril Eckhoff:

Svarer om isfronten

Tiril Eckhoff er i superform, og tenker ikke på italienernes frustrasjon.

FAVORITT: Tiril Eckhoff har hatt en fantastisk sesong. I dag står normaldistansen på programmet. Foto: NTB Scanpix
FAVORITT: Tiril Eckhoff har hatt en fantastisk sesong. I dag står normaldistansen på programmet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sesongen til Tiril Eckhoff startet med 40. plass i Östersund, og 29. plass dagen etter. Siden har hun ikke sett seg tilbake og har innkassert seks seire på de siste åtte løpene.

I Ruhpolding tok hun tre av tre seire og gikk seg inn på den eksklusive lista, noe som bare to andre har klart før henne.

Hun har akkurat ankommet Pokljuka når Dagbladet ringer, verdenscuplederen er på hugget og pakker ut av bagen før en ny verdenscuphelg braker i gang. Denne gangen har landslaget tatt turen til Slovenia, for å gjennomføre de siste konkurransene før VM.

KONTROLL: Tiril Eckhoff har hatt meget god kontroll på standplass denne sesongen. PHOTO: NTB/Scanpix
KONTROLL: Tiril Eckhoff har hatt meget god kontroll på standplass denne sesongen. PHOTO: NTB/Scanpix Vis mer

- Selv om jeg leder verdenscupen er det VM-gull som er målet, selvfølgelig ønsker jeg å vinne verdenscupen sammenlagt, men jeg fokuserer først og fremst på VM, sier Tiril Eckhoff til Dagbladet.

- Det blinker en sammenlagtseier også der framme?

- Ja, det gjør jo det, men jeg vet hvor fort gjort det er å bli syk og miste formen. Så VM blir målet denne sesongen, sier hun.

SKISKYTING: Det er ikke så lett å gå på do om man er kvinne og skiskytter. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Debatt

Den siste tida har debatten om antall mesterskap i de forskjellige idrettene gått sin gang. Håndballgutta raser over den belastningen de blir utsatt for og VG skriver om det som de kaller for en «EM-overdose». Også damespillerne har i de siste mesterskapene måtte tåle tett kamp program.

I skiskyting arrangeres VM hvert år - i motsetning til for eksempel langrenn. Selv skjønner Eckhoff at det blir satt spørsmålstegn om det har like stor verdi å vinne VM-gull når det blir arrangert hvert år.

- Jeg skjønner at folk kan tenke at det mister litt sjarmen, sier Eckhoff.

- Tenker du at enkelte VM i skiskyting er mer spesielle enn andre?

- Ja, jeg må si det. Vinterens mesterskap i Anterselva blir spesielt og selvfølgelig var det gå på hjemmebane i 2016 noe jeg aldri glemmer, men neste år satser jeg nok på å vinne verdenscupen sammenlagt, svarer Eckhoff.

Isfront

Skytetrener Patrick Oberegger gikk før 2019-sesongen fra å trene de italienske damene til de norske. Dette falt ikke i god jord hos den italienske stjerna Dorothea Wierer. Hun har flere ganger gått ut og kritisert sin tidligere trener.

Eckhoff selv forsvarer skytetreneren.

- Jeg må jo si at jeg skjønner at han ønsket å prøve noe annet for å utvikle seg. Han hadde en sportssjef-rolle der, men jeg er i alle fall superlykkelig for at han er treneren vår nå, sier hun.

Eckhoff bryr seg ikke om at Wierer er irritert på sin gamle trener.

- Det er kult at det er litt drama mellom dem to egentlig, det spriter jo det hele litt opp, sier Eckhoff spøkefullt.

Wierer er en av de største konkurrentene til Eckhoff, sist sesong gikk hun hele veien og vant den gule trøya. Og før helgas renn ligger hun kun 42 poeng bak. De har målt krefter mot hverandre i mange år og Eckhoff og Tandrevold snakker mye om den Italienske løperen i sin podcast "kant ut". I jula møtte de henne på trening i Oberstdorf, da ankom hun i helikopter, mens de to norske kom med bil.

VM arrangeres i Anterselva i midten av februar, noe som vil bli hjemmebane til Dorothea Wierer.

Stiller på NM

Eckhoff har vært på reise siden starten på november, etter løpene i Pokljuka reiser hun hjem for å sove i sin egen seng igjen. Hun innrømmer at etter tre måneder på reise skal det bli godt å komme en tur hjem til Norge.

PODCAST: Sammen med hennes gode venninne Ingrid Tandrevold har de laget podcasten, "kant ut". PHOTO: NTB/Scanpix
PODCAST: Sammen med hennes gode venninne Ingrid Tandrevold har de laget podcasten, "kant ut". PHOTO: NTB/Scanpix Vis mer

- Det blir en liten tur hjem etter løpene i Slovenia, planen er da å gå NM-stafetten for Fossum og slappe av, sier Eckhoff.

Tiril Eckhoff har sammen med Ingrid Tandrevold tilbrakt jula i Anterselva, hvor de har hatt besøk av kjærestene sine. I podkasten sin "kant ut", deler de stort og smått om hva som skjer i livet til en skiskytter.

VM i Anterselva starter 13. februar med miks stafett for kvinner og menn.

I dag står normaldistansen på menyen for de norske kvinnene. Starten i Pokljuka er kl. 14.15