Bodø/Glimt

Svarer om krigen

Russiske Nikita Haikin uttaler seg for første gang om krigen i Ukraina.

KNYTTET: Nikita Haikin under Bodø/Glimts kamp mot Roma tidligere i år. Foto: NTB
KNYTTET: Nikita Haikin under Bodø/Glimts kamp mot Roma tidligere i år. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bodø/Glimts russisk-israelske keeper, Nikita Haikin, forteller til The Athletic om sitt syn på krigen i Ukraina.

Det gjør han dagen før Glimt møter Arsenal på Emirates Stadium i London. Haikin har ikke snakket om krigen tidligere, men deltok i en markering hvor han bar en t-skjorte for fred.

- Jeg er ikke så modig som andre der ute. Det minste jeg kan gjøre er å uttrykke hva jeg føler. For uansett om jeg liker det eller ikke, er jeg knyttet til denne situasjonen. Jeg kan ikke lukke øynene, som mange gjør, og ikke snakke om eller bekymre meg for visse ting, sier Haikin.

- Hvis jeg kunne, skulle jeg gjort mer. Folk som kanskje er smarte har stanset meg. De fleste vet hvor jeg står, men det er neppe nok. Jeg tror jeg må gjøre mer, fortsetter Haikin til The Athletic.

Keeperen møtte forøvrig pressen i London på Glimts pressekonferanse onsdag. Der fikk han spørsmål om hvorfor han valgte å uttale seg om krigen nå.

- Jeg valgte ikke å snakke ut nå. Beskjeden min har vært klar helt fra starten. Ingenting har endret seg, svarte Haikin,

I intervjuet med The Athletic uttaler han seg ikke om det russiske regimet, men er klar på at han er mot væpnet konflikt.

- La oss håpe på en bedre framtid. La oss håpe på fredeligere tider snart.

Haikin ble født i Israel, men flyttet til Russland i ung alder.

I ungdomsårene ble han hentet til England, og spilte ungdomsfotball for Chelsea, Portsmouth og Reading. Han har vært i Bodø/Glimt siden 2019. Han har også aldersbestemte landskamper for Russland.

- Det er en glede å være en del av dette Glimt-laget. Det er annerledes for meg å komme til England nå, jeg føler meg mer som en turist, sier Haikin om gjensynet med London.

Glimt står med fire poeng på to kamper foran torsdagens kamp borte mot Arsenal. Kjetil Knutsen mener Premier League-lederen er bedre enn samtlige lag Glimt har møtt det siste drøye året.

- Det blir en helt fantastisk test å få prøve oss mot det høyeste nivået. Det gleder jeg meg til, sier Glimt-treneren på pressekonferansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer