NIF - Kristian Blummenfelt

Svarer på Bahrain-kritikken

Han tok et sensasjonelt OL-gull og imponerte en hel idrettsverden. Nå svarer Kristian Blummenfelt for sin deltakelse i et privatlag i regi av menneskerettsverstingen Bahrain.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

Kristian Blummenfelt tok natt til mandag OL-gull i triatlon. Nordmannen tok det første norske gullet i et sommer-OL på ni år.

Medier over hele verden rettet oppmerksomheten mot Blummenfelt da han tok gull, men i etterkant er det også et annet tema knyttet til 27-åringen som har kommet til overflaten.

Sportskommentator Esten O. Sæther i Dagbladet skrev en kommentarartikkel mandag, som tok for seg Blummenfelts omstridte privatlag.

I fjor inngikk Kristian Blummenfelt en avtale med Bahrain Endurance 13. Laget tilhører øystaten Bahrain, et regime med et rykte på seg for grove menneskerettighetsbrudd, undertrykking og nedsabling av demokratiforkjempere.

Ettersom oppmerksomheten rundt nordmannen har økt siden OL-gullet, har det også blitt satt søkelys på at Blummenfelt er en del av dette laget.

- Ikke blande

Tirsdag vartet NRK opp med debatt i sin «Dagsnytt 18»-sending, hvor deres sportskommentator Jan Petter Saltvedt, sammen med Esten O. Sæther og den norsk-bahrainske statsviteren Zeineeb Alsabeegh, diskuterte temaet.

Dagbladet har vært i kontakt med Blummenfelt, som mener at det er viktig at man ikke knytter idrett og politikk for tett opp mot hverandre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer