Svarer på kritikken

Ståle Solbakken (53) får kritikk for sin tid i F.C. København. Nå svarer han på kritikken fra FCKs investor.

SVARER: Ståle Solbakken svarer på kritikken fra FCKs investor. FOTO: Joe Giddens/PA Wire
SVARER: Ståle Solbakken svarer på kritikken fra FCKs investor. FOTO: Joe Giddens/PA Wire Vis mer
Publisert

Det har gått sju måneder siden Ståle Solbakken fikk sparken som trener i F.C. København. Den norske 53-åringen hadde vært trener for det danske hovedstadslaget i to perioder.

Først fra 2005-2011, og så fra 2013-2020. På de totalt 13 åra som FCK-trener tok han klubben til ti europeiske sluttspill på 12 forsøk.

Forrige uke gikk FCKs investor Lars Seier ut mot Ståle Solbakken i et intervju med Ekstra Bladet. Investoren var ikke nevneverdig imponert over dominansen han førte laget til i sine beste tider i København. Seier mente det var på sin plass, ettersom budsjettet til klubben var langt større enn konkurrentenes.

- Jeg blir trist

Det får Solbakken til å reagere. I et leserinnlegg i samme avis skriver han:

- Det er nå snart sju måneder siden jeg via telefon ble avskjediget. Og jeg blir trist når jeg leser en mindretallsaksjonærs og, i fotballmessig forstand, amatørs vurderinger av hva som har foregått i en dansk klubb som, mot alle odds, har holdt seg innenfor topp 50 på UEFA-rankingen i mer enn et tiår, skriver Solbakken, som videre poengterer:

- Vel å merke uten at eiere eller styret i de seks-sju siste åra har gjort seg det bry å utarbeide en strategi for klubbens utvikling.

SEIER: En tydelig gira trener Ståle Solbakken gir gutta i garderoben en skikkelig jubeltale etter seieren mot Montenegro. Video: Fotballandslaget Facebook Vis mer

Solbakken peker på at klubben i hans tid som trener solgte spillere for nesten 750 millioner kroner, og spilte kamper mot lag som FC Barcelona, Juventus, Manchester City og Manchester United.

- God klubbledelse er verken å møte opp i garderoben etter en stor seier, eller å mene noe i media i en bransje man ikke har full innsikt i. God toppledelse er å utvikle en solid strategi for klubben, og også støtte sine ansatte når det blir vanskelig, skriver han videre.

Får støtte

Selv om Solbakken får kritikk, er det også støtte å få. Ekstra Bladets Stig Tøfting mener Solbakken er for stolt til å la seg tråkke på.

- Det er ikke alle som hadde deltatt i drittslenging, men Ståle er en mann som ikke finner seg i å bli tråkket på. Han er både stolt og veldig ærgjerrig, skriver Tøfting i sin artikkel.

Tøfting er også klar på at måten nordmannen ble sparket på aldri hadde skjedd i andre toppklubber.

FÅ DET BORT: Ståle Solbakken om Super League. Video: Rødt Kort. Vis mer

- Den uverdige måten som FCK tok farvel med Ståle på hadde aldri skjedd i klubber som Liverpool, Manchester United eller Bayern München, skriver han.

- Spesielt

Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen mente klubben skulle håndtert situasjonen annerledes da de sparket Solbakken.

- Det tenker jeg er en litt uverdig behandling, for en trener som har betydd så mye for FCK. Hvis han er sur og skuffet over det, så kan jeg forstå det. Det er uverdig. Det burde blitt gjort annerledes. Enten før han reiste til Norge eller etter at han kom tilbake, sa Olsen til Dagbladet den gang.

- Det virker som de ikke har hatt en plan B. Det virker som en plutselig hendelse. En panikkhandling, mente Olsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer