MARATONDØGN: Sander Sagosen og Norge møter Egypt og Sverige på under ett døgn i håndball-VM. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MARATONDØGN: Sander Sagosen og Norge møter Egypt og Sverige på under ett døgn i håndball-VM. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

IHF om kamp-kritikken:

Svarer på norsk VM-slakt

Endrer kampprogram til neste VM.

  • Norge - Egypt, kl. 20.30

HERNING (Dagbladet): Norske spillere slaktet VM-oppsettet tidligere i helga ettersom håndballgutta møter Egypt i kveld og Sverige i morgen, under 24 timer seinere. Svenskene kommer til skjebnekampen med mye hvile.

Nå svarer Det internasjonale håndballforbundet (IHF) på kritikken:

- Kampprogrammet er mer kompakt enn tidligere fordi systemet med hovedrunden er på plass igjen. Uansett er regelen at et lag bare kan ha kamp to dager på rad før det skal være hviledag. Systemet for VM 2021 vil inneholde flere hviledager og færre situasjoner med to kamper på to dager, sier IHFs pressesjef Jessica Rockstroh til Dagbladet.

De norske håndballgutta har fortsatt mulighet til å spille VM-semifinale. Det er bare tre seirer mot Egypt, Sverige og Ungarn som gjelder. Samtidig er det best for Norge at Danmark slår Sverige i den siste kampen i hovedrunden.

Norske VM-stjerner sa til Dagbladet tidligere i helga at lagene ikke konkurrerer på like premisser før alvoret skal avgjøres.

- Det er helt kokos. Problemet er at kampoppsettet ikke er «fair» for alle. Dette er et VM … sier Sander Sagosen til Dagbladet.

- Dette er under enhver kritikk. Det er ikke fair play. Svenskene får en kjempestor fordel, sier Gøran Johannessen til Dagbladet.

Kampprogrammet er lagt opp slik at begge gruppevinnerne fra gruppespillet får kamper lørdag, mandag og onsdag–altså med hviledag mellom hver kamp. Laget som ble nummer to i gruppa, spiller kamper søndag, mandag og onsdag. Det betyr to kamper på to dager.

- Det virker som de har satt opp kampprogrammet har tenkt mest på seg selv. Det handler mye om tv. Det er i alle fall ikke tatt hensyn til oss spillere, sier Sagosen.

Gøran Johannessen er veldig kritisk.

- Dette er helt idiotisk. Det handler ikke bare om at det er urettferdig, men det handler om at skaderisikoen øker betraktelig med stor belastning. Vi vil spille håndball og ha det gøy, sier Johannessen.

Stillingen i pulja nå er: Danmark 6p, Sverige 6p, Norge 2p, Ungarn 1p, Egypt 1p, Tunisia 0p.

Dette er kampprogrammet i Norges hovedrundegruppe:

Lørdag: Tunisia – Sverige 18.00, Danmark – Ungarn 20.30.

Søndag: Ungarn – Tunisia 18.00, Norge – Egypt 20.30

Mandag: Norge – Sverige 18.00, Egypt – Danmark 20.30.

Onsdag: Tunisia – Egypt 15.30, Norge – Ungarn 18.00, Danmark – Sverige 20.30.

De to beste i hver av de to gruppene i hovedrunden kvalifiserer seg til semifinale. Disse spilles i Hamburg (Tyskland) fredag neste uke.

Medaljekampene går i Herning søndag neste uke.