Erling Braut Haaland i ferskt intervju:

Svarer på overgangsryktene

Erling Braut Haaland (20) jaktes av storklubbene i Europa, men Dortmund sier at det er uaktuelt å selge. Selv vil Haaland ikke presse fram en overgang denne sommeren, og sier han gjerne fortsetter i klubben i et Viaplay-intervju.

Publisert
Sist oppdatert

20-åringen har gjennom hele sesongen vært linket til de største klubbene i verden, men Dortmund har gjennom våren stått på at Haaland blir i den tyske storklubben.

- Ja, jeg har vel kontrakt i et par fine år der til. Så jeg forholder meg fint til den, svarer Haaland på spørsmål fra Jan Åge Fjørtoft om klubbens standpunkt.

Kontrakten hans med Dortmund går ut sommeren 2024.

Haaland leverte en strålende sesong for Dortmund med 27 mål på 28 kamper i Bundesliga, hvor Dortmund sikret plass i neste sesongs Champions League.

SVENSK-NORSK KRANGEL: Erling Braut Haaland-parodiene tar av. Men nå vil svenskene for alvor ha et ord med i laget. Video: Rødt Kort / Filtvedt. Vis mer

- Store drømmer

Han var sentral da klubben vant den tyske cupen i mai, med to scoringer i finalen mot RB Leipzig.

- Jeg er en enkel fyr, når jeg liker noe vil jeg ha mer av det. Når jeg scorer ett mål, vil jeg ha ett til. Jeg har store drømmer, sier Haaland.

- Hva er den største drømmen din?

- Nå vant jeg mitt første store trofe, det var en god følelse, jeg vil vinne troféer.

- En lettelse

20-åringen ble og toppscorer i Champions League med 10 mål. Han var sentral da Dortmund beseiret Sevilla i åttendedelsfinalen, men kunne ikke hindre nederlag mot Manchester City i kvartfinalen.

- Jeg er stor fan av Champions League, det var en lettelse og viktig å få plassen der neste sesong, sier Haaland.

Haaland ankom Dortmund januar 2020, og har hatt enorm suksess fra første stund, med hat trick i første kamp.

Før det var han i RB Salzburg og Molde, etter å ha startet karrieren i Bryne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer