Svarer på sexy-stempel

Alica Schmidt (23) er glad for den store interessen rundt seg selv, men håper at folk først og fremst ser på henne som en idrettsutøver.

STJERNE: Tyske Alica Schmidt blir spurt om overskriftene på internett. Video: Løkås/Haarstad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EUGENE (Dagbladet): Under VM i Eugene representerte hun Tyskland på både på 400 meter miksstafett og 400 meter stafett.

Men friidrett er ikke det eneste som har preget Schmidts hverdag.

23-åringen har også jobbet som modell under karrieren, og har blant annet stått på store scener under moteuka i Milano. Hun har også vært fitnesscoach hos den tyske fotballklubben Borussia Dortmund.

MODELL: Alica Schmidt under moteuka i Milano i 2021. Foto: NTB
MODELL: Alica Schmidt under moteuka i Milano i 2021. Foto: NTB Vis mer

Svarer på stempel

Det har gitt henne mye oppmerksomhet internasjonalt.

Det tok helt av da «Busted Coverage» i 2017 erklærte Schmidt for å være en kandidat til «verdens mest sexy friidrettsutøver».

Siden den gang har store internasjonale tabloider gjentatte ganger spilt videre på stemplet som verdens mest sexy utøver. Både New York Post, The Sun, Globo og en rekke tyske aviser har omtalt det, for å nevne noen.

VIRAL: Michelle Jenneke er hekkeløper, men mest kjent for sin dans. Video: Løkås/Haarstad. Klipp: NRK Vis mer

Dagbladet og Expressen møtte Schmidt etter at hun løp stafett for Tyskland i VM, og der ga hun et klart svar på sexy-stempelet:

- Jeg bryr meg ikke. Jeg googler ikke meg selv. Jeg vet ikke hva de skriver, for jeg har fokus på meg selv som en utøver, forklarer hun.

Når Dagbladet spør hvordan hun takler oppmerksomheten, sier hun:

- Det er hyggelig å høre at det er interesse rundt meg, men jeg prøver å ikke tenke på det. Jeg ser på meg selv som en normal utøver, og det er friidrett jeg har fokus på. Målet mitt er å komme med til OL i 2024. Det er mitt store mål på sikt. Det er også et VM til neste år.

- Har det at du deltar i VM motbevist kritikerne?

-At jeg konkurrerer i VM kan kanskje gjøre en forskjell, men jeg bryr meg ikke.

DUELL: Den tyske friidrettsstjerna Alica Schmidt pangåpet sin Youtube-karriere med å invitere selveste Mats Hummels til duell på 400 meter. Video: Alica Schmidt / YouTube / Rødt Kort Vis mer

Imponert av Haaland

Schmidt har sluttet som fitness-coach i Borussia Dortmund nå, men hun gjorde oppdrag for klubben mens Erling Braut Haaland spilte der.

Den norske superstjerna imponerte henne:

-Han er en veldig god spiller. Han er så raskt, og det er imponerende. Han har et stort talent. Det er trist at han har forlatt klubben, sier Schmidt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer