Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Spania, kl. 20.45 lørdag

Svarer på vilt rykte

Her ankommer Martin Ødegaard treninga til fotballandslaget på Lillestrøm. Som vanlig er det mange rykter og spekulasjoner rundt 20-åringen - som at han skal ha en utkjøpsklausul i Real Madrid på 3,4 milliarder kroner.

ALVOR IGJEN: Martin Ødegaard og fotballandslaget trente på Åråsen stadion tirsdag. Lørdag venter Spania i EM-kvaliken. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
ALVOR IGJEN: Martin Ødegaard og fotballandslaget trente på Åråsen stadion tirsdag. Lørdag venter Spania i EM-kvaliken. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
  • Norge - Spania, kl. 20.45 lørdag

LILLESTRØM (Dagbladet): Norge går inn i to avgjørende kamper i EM-kvaliken de neste dagene. Først venter Spania på Ullevaal lørdag. Deretter er Romania motstander i Bucuresti.

Real Sociedad-spiller Ødegaard kommer til samlingen i forrykende form. Alt annet enn minst fire poeng vil være en katastrofe med tanke på EM-sluttspillet neste år.

Så god vurderes Ødegaard av klubben som eier ham - Real Madrid - at han skal ha en utkjøpsklausul på 3,4 milliarder kroner. Det er storavisa Marca som melder dette, og signalet er ikke til å ta feil av: Eventuelle beilere kan holde seg unna.

- Vanvittige summer

Ødegaard har kontrakt med Real Madrid fram til 2023. Hvis andre klubber ønsker å kjøpe ham ut, må de altså ut med 3400 millioner kroner. Konfrontert med den ville summen sier Ødegaard til Dagbladet:

- Jeg har sagt det tidligere: Det er vanvittige summer i fotballen, og det er ikke noe jeg føler meg verdt. Om summen stemmer, har jeg ikke noe behov for å kommentere.

Sammen med flere andre journalister møter vi ham på hovedkontoret til BAMA-gruppen i Oslo. Selskapet sponser fotballandslaget og samlet spillerne til en matbit i ettermiddag.

Når vi «presser» Ødegaard på summen 3,4 milliarder kroner, svarer han:

- For å være helt ærlig så vet jeg ikke akkurat nå. Men hadde jeg visst det, så hadde jeg heller ikke sagt noe.

Marca pleier å være godt orientert om tingenes tilstand i Real Madrid. Og det må tilføyes at en høy utkjøpsklausul ikke er uvanlig i spansk fotball - som et signal til omverdenen om hvordan en spiller verdsettes.

Skinner

Ødegaard er i godt humør. Akkurat nå er det ingen som skinner over ham på landslaget.

Med to mål og to assist for Real Sociedad i den spanske toppserien, leverer han på høyeste nivå uke etter uke. Laget ligger på 5. plass, fem poeng bak serieleder Real Madrid.

GO'SAKER: De norske gutta besøkte sponsoren BAMA tirsdag. Fra venstre: Sander Berge, Tarik Elyounoussi, Martin Ødegaard og Stefan Johansen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
GO'SAKER: De norske gutta besøkte sponsoren BAMA tirsdag. Fra venstre: Sander Berge, Tarik Elyounoussi, Martin Ødegaard og Stefan Johansen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

I utgangspunktet skal han være i Real Sociedad i to år. Men allerede nå spekuleres det i at hovedstadsklubben vil hente ham tilbake neste sommer.

- Jeg har fått gode tilbakemeldinger fra Real Madrid når jeg har spilt gode kamper og scoret. De har gratulert meg, men ingenting utover det, forteller Ødegaard.

- Det er ikke noe tema i det hele tatt nå å dra tilbake. Det er ikke fokuset mitt. Jeg har spilt sju-åtte kamper (for Sociedad) og det er fortsatt tidlig. Dere får skrive hva dere vil. Men det er ikke fokuset mitt i det hele tatt.

Han legger likevel til at målet på sikt er å spille seg inn i førsteelleveren til Real Madrid.

I forrige landskamp mot Sverige skreddersydde trener Lars Lagerbäck formasjonen etter Ødegaard. Tradisjonelle 4-4-2 ble til 4-4-1-1, der balleleganten opererte bak spissen Joshua King.

SPESIELL PREMIE: Martin Ødegaard ble nylig kåret til månedens spiller. Video: Real Sociedad TV. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Spania er svært klar over egenskapene hans. Det er ventet at de vil ha et ekstra øye på ham. Etter planen skjermes han resten av uka, bortsett fra på pressekonferansen dagen før kampen på Ullevaal lørdag.

Skjerpet i forsvar

De to beste lagene fra gruppa går til EM-sluttspillet neste sommer. Spania leder og har 18 poeng. På de neste plassene følger Sverige (11 poeng), Romania (10 poeng) og Norge (9 poeng). Malta og Færøyene er fortapt med henholdsvis 3 og 0 poeng.

- Skal vi slå Spania, må vi være skjerpet i forsvarsspillet. Det er det viktigste å løfte sammenliknet med kampen i Valencia. Ingenting er umulig, sier Lagerbäck.

EM-KVALIK
Spania660017-318
Sverige632113-811
Romania631213-710
Norge623111-89
Malta61052-133
Færøyene60063-200
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling