Vålerenga Fotball

Svarer Rekdal: - Totalt uenig

Ronny Deila er ikke enig i den nådeløse kritikken Vålerenga fikk på Eurosport i går av Kjetil Rekdal og Joacim Jonsson.

SVARER PÅ KRITIKKEN: Vålerenga-trener Ronny Deila svarer på kritikken fra Kjetil Rekdal. Reporter: Mathias Hagen. Video: Øystein Sæthre / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VALLE (Dagbladet): Vålerenga står med to poeng på fire kamper etter tapet mot Haugesund i går, og blåtrøyene har ikke vunnet siden de knuste Bodø/Glimt 6-0 5. juli.

På den andre siden så ligger de foreløpig ikke an til å nå topp fire, som klubben har vært klare på at er deres mål.

I går haglet kritikken mot Vålerenga og Ronny Deila, der Kjetil Rekdal og Joacim Jonsson mente at Vålerenga og Deilas prosjekt var et «dødt prosjekt». Det er ikke Deila enig i, men han presiserer at deres resultater den siste tida har vært skuffende.

- Vi er utrolig skuffet over vi ikke vant. De fire siste kampene så hadde vi håpt på flere poeng enn dette. Vi har satt oss selv i en annen situasjon enn den vi var i før ferien, sier Deila til Dagbladet.

- Tullete å si

Når det gjelder kritikken fra Rekdal og Jonsson, så er han derimot ikke enig med Eurosport-ekspertene.

- Det er naturlig at det blir reaksjoner, men at det er et dødt prosjekt, det er jeg totalt uenig i selvfølgelig. Det blir helt tullete å si. Hadde vi vunnet i går, så hadde vi vært nummer fire, og det er vel ganske brukbart med historisk perspektiv i Vålerenga, sier Deila.

- Vi har veldig tro på hva vi gjør, og ser hva som skjer her inne. De menneskene som svarer sånn må jo komme inn her og se hva som skjer. Jeg tar heller imot kritikk fra de menneskene som er her hver dag, ser hvordan vi jobber og hva vi driver med. Men det er jobben til disse folkene å mene, og de har jo vært positive når det har gått bra, fortsetter den tidligere Celtic-treneren.

Samtidig påpeker Deila at han skjønner kritikken for hva som skjedde i går, og innrømmer at prestasjonene i går ikke var gode nok.

Savner Ejuke

- Føler du at dere ligger an til å bli et topplag?

- Ja, det gjør vi. Vi har blitt mye bedre enn vi var for tre år siden. men det er tøft hopp opp til de beste, men vi ser at Bodø/Glimt og Odd har klart å komme tilbake, og blitt et topplag. Så det er mulig, og det skal vi gjøre med Vålerenga også. Målet er når vi er der oppe at vi skal bli der over tid, forteller Deila.

Vålerenga knuste serietoer Bodø/Glimt 6-0 5. juni, men siden den gang har det vært begredelige resultater for den norske storklubben.

- Det er litt forskjellige ting. Vi har jobbet godt, men det har skjedd noe med selvtilliten i gruppa. Vi vet jo ikke hvor mye det har å si at vi har mistet Ejuke. Han var en fantastisk spiller for oss.

Chidera Ejuke meldte nemlig overgang til nederlandske Heerenveen i sommer, og dermed føler Deila at laget har mistet en viktig brikke offensivt. Han innrømmer at det har påvirket laget.

- Det har gjort noe med selvtilliten, og vi har mistet litt X-faktoren offensivt. Vi har ikke skapt nok sjanser og vi har ikke klart å åpne opp motstanderen som vi har gjort tidligere, og da har vi mistet litt selvtillit. Folk vil veldig mye, og da blir det litt stress, synes jeg.

Rekdal nådeløs

Kjetil Rekdal, som selv har trent Vålerenga og gått i gangene på Valle i nærmere 10 år, var i går nådeløs i dommen av klubben.

- Det er ingen identitet eller sjel igjen. Spillerlogistikken er for dårlig, og det er en likegyldighet til klubben. I dag var det 7304 innom på stadion, sa Rekdal til Eurosport.

- Er det umulig å få VIF til å bli en toppklubb? Spør Carsten Skjelbred i søndagens oppsummering av Fotballrunden.

KRITISK: Kjetil Rekdal er svært kritisk til hvordan Vålerenga drives om dagen.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
KRITISK: Kjetil Rekdal er svært kritisk til hvordan Vålerenga drives om dagen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Det er veldig krevende. Det er en klubb som det stadig vekk forventes så mye av. Det skjer omveltninger ganske ofte, men alt dette skulle ordne seg da klubben fikk ny stadion. Planen var å få 15.000 i snitt på kampene og det skulle investeres i alt.

- Det har vært gjennomtrekk i spillerstall og endringer i spillestil. Nå er det ingen sjel igjen. De har mislyktes totalt. Det må skje noe, eller så går det nedom og hjem, sa Rekdal.

Deila sier til Dagbladet at han er enig i at det ble eksperimentert i form av spillestil i starten, men at det nå er en mer satt stil i klubben.

- I år har vi vært ganske tydelige på én stil som vi har stått for hele veien og den fungerte veldig bra. Når man mister spillere, så må man få inn de nye også. Så det har vært litt rokeringer i hierarkiet og tryggheten i laget, og det ser man i resultatene også, svarer Deila.

- Hvor ser du for deg Vålerenga ender?

- Vi hadde jo håpt på førsteplass, og det tror jeg blir tøft nå. Vi har sagt at vi vil bli blant de fire beste, og vi er tre poeng unna. Vi vet vi har tøffe motstandere, og vi må opp på det nivået vi har vært. Og vi må få de nye spillerne inn i det måten som vi pleier å spille på, svarer VIF-treneren.

- Prosjektet er dødt

Vålerengas mål denne sesongen har vært å nå topp fire. Per nå er de tre poeng unna å nå den plasseringen, men Rekdal har ikke spesielt stor tro på at det er der hovedstadsklubben ender.

- Det er stygt å si, men jeg tror de blir dårligere enn topp seks. De ender kanskje som nummer ni, tror jeg, sa Rekdal.

- Dersom problemet var fortsatt at økonomien er dårlig og de må selge spillere for å få det til å gå rundt, så hadde jeg støtta det. Men det er ikke temaet nå. Nå har de spillere som tjener to til tre ganger mer enn for noen år siden. Menneskene som er der, vet ikke hva Vålerenga er, og har vingla rundt i flere år nå. Det er totalt mislykka.

Joacim Jonsson, fotballekspert i Eurosport, mener Deila må gå.

- Prosjektet er dødt. Ronny Deila sa at planen var å bli topp fire. Det var et ufravikelig krav fra hans side. Det går ikke. Som Deila har sagt «Er vi ikke et topp fire lag, så kan jeg ikke være trener her mer.», sa Jonsson.

- Det er en likegyldighet. Se til Sverige og Danmark, mennesker stormer til kampene. Klubben har ikke tatt ett skritt framover etter byggingen av ny stadion. Det er for dårlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer