Gjert Ingebrigtsen

Svarer sønnene: - Bare tull

Gjert Ingebrigtsen reagerer på uttalelser fra sønnene Jakob og Henrik Ingebrigtsen.

GULL: Jakob Ingebrigtsen og Gjert Ingebrigtsen på vei ut av stadion etter 1500 m finalen på Olympic Stadium i OL i Tokyo 2020. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
GULL: Jakob Ingebrigtsen og Gjert Ingebrigtsen på vei ut av stadion etter 1500 m finalen på Olympic Stadium i OL i Tokyo 2020. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EUGENE/OSLO (Dagbladet): De to brødrene har gjort et intervju med New York Times i forkant av VM i friidrett som starter i Eugene i USA fredag.

Der uttaler de seg om grunnen til at pappa Gjert Ingebrigtsen i vinter ikke fikk fortsette som trener for sønnene sine Jakob, Filip og Henrik.

- Hisser seg opp

- Pappa blir fort engstelig, og det kan smitte over på alle rundt ham. Før en konkurranse kan det fort skli over i sinne. Når han er engstelig og nervøs fører det til at han hisser seg opp over små ting, sier Jakob til avisa.

TABBE: Det er ikke alltid ting går som planlagt i friidrett. Video: Løkås/Haarstad. Klipp: NRK Vis mer

Ifølge New York Times forteller Henrik om en episode i Stockholm for et par år siden, da Gjert skal ha latt seg irritere fordi han mente Jakob på en konkurransedag spiste for mye til lunsj. Jakob svarte med å hente seg enda en porsjon, før Gjert skal ha stormet vekk.

- Vi hørte ikke fra ham på ti timer. Det påvirket oss ikke, men den type ting er ikke optimalt samme dag vi skal konkurrere. Det viser på mange måter hvorfor vi bestemte oss for å avslutte dette far-trener-forholdet vi hadde, forklarer Henrik.

HEMMELIGHETSFULL: Jakob Ingebrigtsen har flere tatoveringer, noe som hjelper han med motivasjonen. Reporter: Øyvind Godø. Video: Melina Pambou Sundfør. Vis mer

- Bare tull

Dagbladet har forelagt sønnenes uttalelser for Gjert Ingebrigtsen.

- Bare tull, skriver han i en SMS til Dagbladet.

- Har du lyst til å utdype?

- Nei. Kun at det aldri har funnet sted, svarer han.

Jakob er den eneste av Ingebrigtsen-brødrene som deltar i VM i Eugene. Han skal etter planen stille til start både på 1500 meter, hvor han vant OL-gull i fjor sommer, og på 5000 meter.

Ny rolle

Gjert er derimot fortsatt trener for Narve Gilje Nordås, som er en del av den norske VM-troppen på 20 utøvere.

Gjert Ingebrigtsen har derimot ikke fått akkreditering til å være en del av støtteapparatet for sin løper under VM.

Dagbladet spurte Nordås i juni om hvordan samarbeidet med trener Ingebrigtsen har vært.

PROBLEMER: Kinesiske Kong Lingwei og Ge Manqi ble nærmest verdenskjent etter denne vekslingen. Video: Løkås/Haarstad. Klipp: NRK Vis mer

- Det har vært veldig bra. Det har blitt tettere oppfølging av Gjert i år.

- Hvordan har Gjerts exit som trener for sine egne sønner påvirket ham, slik du opplever det?

- I starten merket jeg at han var preget av det som skjedde. Han ville fortsette som trener for dem, men fikk ikke det. De siste månedene har han godtatt situasjonen som den er og erkjent at han ikke kan være trener for sønnene, men at de kan være en familie. Det tror jeg de har løst på en god måte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer