Svaret på svensk irritasjon: - Det gleder meg at vi har blitt så gode i idrett at dette er plagsomt for svenskene

Ernst A. Lersveen om Patrick Ekwalls kronikk.

GODE, MEN...:  Bjarte Myrhol og Norge leverte et strålende EM. Men er nordmenns glede over å slå Sverige gått over i en besettelse? Foto: Bjørn Langsem
GODE, MEN...: Bjarte Myrhol og Norge leverte et strålende EM. Men er nordmenns glede over å slå Sverige gått over i en besettelse? Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nordmenn er så opptatt av hvordan svenskene gjør det i idrett at det totalt overskygger våre egne prestasjoner. Det hevder i hvert fall den kjente TV 4-profilen og sportsjournalisten Patrick Ekwall i en kronikk i den svenske avisa Expressen.

- Norge, altså. Dette beundringsverdige idrettslandet som hver vinteridrettshelg viser verden at der best. Nå kan de spille håndball også, og det er vanskelig å ikke la seg imponere. Men hvorfor kan ikke Norge slippe sitt svenskekompleks? spør Ekwall.

- Dere er for bra til å bry dere om hvordan de svenske utøverne gjør det. Dere må virkelig slippe Sverige nå, sier han videre.

Glede Den norske sportsjournalisten Ernst A. Lersveen dekker blant annet langrenn tett for TV 2. Han forstår ikke kritikken til Ekwall.

- Umiddelbart tenker jeg la oss nå ha den gleden. Dersom det er bare vi nordmenn som gleder oss over at vi har en vennlig kappestrid med et naboland, så la oss nå ha det i fred. Og så velger jeg å glede meg over at vi har blitt så gode i idrett at dette er plagsomt for svenskene. For dette har vært i årtier, denne knivingen mellom hyggelige naboer. At vi nå plutselig ikke skal ha det, velger jeg å tolke som at vi har blitt så gode i mange grener at det ikke er så hyggelig lenger, sier Lersveen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer