Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svart dag for Lundekvam

Claus Lundekvam hadde ingen god dag som Southamton-spiller i dag. Han ble utvist i slutten av 1.omgang - samtidig som Premier League-kontrakten til sørkystlaget henger i en syltynn tråd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aston Villa tok sin første seier på 11 kamper med hele 3-0. Mark Draper scoret i det 13. minutt, mens Julian Joachim og Dion Dublin fulgte opp etter pause.

Lundekvam fikk gult kort i det 17. minutt da han så seg tvunget til å felle Joachim som brukte farten sin til å parkere ham. Fem minutter før pause ble nordmannen sendt av banen, men det var en svært omstridt avgjørelse.

Dublin stormet mot mål og ble felt av Lundekvam. Dommer Neil Barry dro straks opp det gule kortet og byttet det så ut med det røde ettersom det var nordmannens annen advarsel i kampen. Men så ble han oppmerksom på at linjemannen sto med flagget oppe.

Kortet gjaldt

Etter en tur ute ved sidelinja ga Barry frispark til Southampton fordi Dublin hadde vært offside da han fikk ballen. Likevel insisterte han på at Lundekvam skulle av banen, noe som førte til voldsomme protester.

Egil Østenstad var tilbake i laget fra start og hadde en kjempesjanse til å ordne ledelse da han ble spilt alene med keeper av Matt Le Tissier i det 6. minutt, men Villa-keeper Mark Bosnich reddet skuddet.

Draper ga hjemmelaget ledelsen med sitt første seriemål for sesongen, og etter utvisningen var det ingen tvil om hvor poengene ville havne. Southampton er nest nederst på tabellen, med bare fortapte Nottingham bak seg.

Bohinen bidro

Det var en svært amputert serierunde i dag, ettersom semifinalene i FA-cupen spilles i morgen. Det er dessuten to eliteseriekamper søndag og en mandag, så bare åtte lag var i aksjon på lørdagen.

Lars Bohinen la opp til vinnermålet fem minutter før slutt da Derby slo tabelljumbo Nottingham Forest 1-0. Horacio Carbonari tok imot pasningen, lurte to spillere og knallet ballen i mål fra 17 meters hold.

I 1. omgang var Carbonari redningsmann da han reddet skuddet fra Marlon Harewood på streken.

Stygg van Hooijdonck

Hjemmelaget hadde store problemer med å score det nødvendige målet, selv om Bohinen skapte flere sjanser mot sin gamle klubb med presise framspill. Kampen ble skjemmet av en svært stygg episode da Forest-spissen Pierre van Hooijdonck brukte albuen mot Vass Borbokis, som måtte bæres ut.

Dommeren så ikke den episoden, men han utviste Derby-keeper Russel Hoult og Nottingham-backen Richard Gough i 2. omgang. Van Hooijdonck var ikke snauere enn at han løp bort til dommeren og argumenterte for at Hoult skulle få rødt kort.

I gjørma

Charlton falt tilbake i gjørma rundt nedrykksstreken etter at Middlesbrough vant 2-0 lørdag. Hamilton Ricard og Robbie Mustoe scoret målene.

Leicester og West Ham spilte målløst på en dag da ingen av bortelagene fant veien til mål.

(NTB)