Svart kveld for Ståle Solbakken og FCK

Ligger sist i gruppa etter tap mot Galatasaray.

 SEIRET:  Galatasaray og trener Roberto Mancini gikk seirende ut av duellen med FC København og Ståle Solbakken. Foto:  REUTERS/Murad Sezer/NTB Scanpix
SEIRET: Galatasaray og trener Roberto Mancini gikk seirende ut av duellen med FC København og Ståle Solbakken. Foto: REUTERS/Murad Sezer/NTB ScanpixVis mer

• Galatasaray - FC København 3-1 (3-0)

(Dagbladet): På en Champions League-kveld med svært mange tidlige mål, ville ikke Galatasaray være noe dårligere.

Allerede etter ti minutter viste hjemmelaget at Ståle Solbakken og hans menn ville få det vanskelig.

Didier Drogba dro seg fri på venstrekanten, og la igjen til Danny Nounkeu. Sistnevnte fint inn i boksen, hvor Felipe Melo kom i full fart - og headet med en enorm kraft inn i FCKs mål.

Tøff kveld FCK kom fra en 4-0-smell i Madrid i forrige kamp, mens Galatasaray greide å spille uavgjort mot Juventus - slik som danskene greide hjemme i Parken i den første kampen i gruppespillet.

FC København fikk ikke til mye på besøket hos Galatasaray, og i det 38. minutt økte Wesley Sneijder for hjemmelaget, ved å sette ballen nede i det høyre hjørnet.

Om ikke luften hadde gått ut av danskene allerede, så skulle det bli enda svartere.

For også Didier Drogba ville tegne seg på scoringslisten før pause.

Emmanuel Eboué fikk en stikker fra Bruma, som tok med seg ballen til dødlinja. På bakerste sto Drogba helt alene, og hadde få problemer med å score med et FCK-forsvar som var ute å kjøre - til 3-0 for hjemmelaget i det 45. minutt.

- Vi kommer litt «skidt» ut, vi har noen stygge balltap, og så blir vi litt urolige. Så straffer de oss hardt også. Det er deres store spillere som på mange måter avgjør. Melo med den kraftfulle headingen, og både Sneijder og Drogba er i form, sier Ståle Solbakken til Viasat etter kampen.

- Når vi ikke helt har dagen, og de har dagen, kan forskjellen dessverre bli så stor som i perioder i første omgang.

Trøstemål Daniel Braaten startet kampen for danskene, og spilte i 85 minutter før han ble byttet ut.

Man måtte helt til det 58. minutt før FC København fikk sin første store sjanse - på en sjelden visitt i 16-meteren hos Galatasaray. Nicolai Jørgensen kom til innlegg, men dessverre for danskene fikk Aurelien Chedjou klarert foran FCKs Fanendo Adi i feltet.

FC København fikk et trøstemål i det 87. minutt, ved Claudemir, uten at det hjelper på plasseringen i gruppa.

Galatasaray klatret opp på andreplass, etter at Real Madrid slo Juventus 2-1.

Ståle Solbakken gjorde to bytter i pausen, og ble spurt av Viasats danske intervjuer om det var fordi han var skuffet og sint på spillerne sine.

- Kampen er tapt i pausen, og så handler det om å gi spillere erfaring og sjansen til å spille Champions League og vise seg fram.