Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svart OL-dag for curlinggutta

- Det ser verre ut på tavla enn hvordan spillet var, sa Torger Nergaard.

TAP: Thomas Ulsrud under OL-kampen i curling mot Storbritannia tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TAP: Thomas Ulsrud under OL-kampen i curling mot Storbritannia tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De norske curlinggutta er hardt ute i OL etter 3-10-tap mot Storbritannia i morgenkampen tirsdag. Steinene var absolutt ikke med Norge.

Norge fikk en svak start og lå under hele 0-4 etter to omganger.

Skip Thomas Ulsrud hadde sjansen til å ta to poeng i andre omgang, men bommet med en avgjørende stein og det ble i stedet et poeng til britene.

- Det var ikke en bra start. Det gjør at britene får spille de enkle steinene, og vi må øke risikoen. De fikk det litt som de ville, sa Ulsrud til NTB om åpningen.

I sjette omgang bommet Norge igjen, og det sto plutselig 3-9. I neste omgang prøvde Ulsrud seg igjen med å ta to poeng med en marginal stein, men uten å lykkes. Da ga det norske laget opp.

- Vi kom dårlig ut og måtte øke risikoen i spillet. Det ser verre ut på tavla enn hvordan spillet var, sa Torger Nergaard på det norske laget.

OL 2018: I OL-studio hyller vi de historiske gullmedaljene, som har brutt en rekke rekorder. Vi skal også snakke om doping, hvor tidligere skiløper Sindre Wiig Nordby fremlegger det han mener er bevis på at visse eksperter tar feil. Med Esten O. Sæther som Dagbladets sportskommentator, og Ingrid Cogorno som programleder. Video: Mar... Vis mer

Bare seier

Ulsrud var ved godt mot etter tapet, men også ærlig på at han hadde spilt sin dårligste kamp til nå under vinterlekene.

- OL har gått opp og ned. Dette var min dårligste kamp. Jeg møtte ikke helt opp. Det var en dårlig start av meg i dag. De andre kampene har vært greie, sa Ulsrud om egen innsats.

Nå må Norge slå både Italia (spilles seinere tirsdag) og OLs beste lag, Sverige, for å kunne komme seg videre mot en semifinale.

- Nå blir det litt pasta og lasagne før Italia-kampen, sa Nergaard.

- Fremdeles puls

HISTORISK: Det var en spent forsamling som hadde samlet seg for å se om Håvard Holmefjord Lorentzen (25) kom til å innfri. Video/reporter: Nicolai Delebekk / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Etter sju kamper står det norske laget med tre seirer og fire tap. Fem seirer og fire tap gir vanligvis sjansen i såkalte tiebreak-kamper som ved suksess kan gi semifinalespill.

- Vi har hatt mange kamper hvor vi har ledet og tapt i siste eller nest siste omgang, men jeg tror fremdeles det er puls, men den banker ikke hardt, sa Ulsrud.

Etter sju kamper står det norske laget med tre seirer og fire tap. Fem seirer og fire tap gir vanligvis sjansen i såkalte tiebreak-kamper som ved suksess kan gi semifinalespill. ​

Norge vant OL-gull i curling i 2002 med Pål Trulsen som skip.

Ulsrud ledet Norge til sølv i lekene i 2010.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!