Svartdal har stafettproblemer

Landslagstrener Audun Svartdal innrømmer at han sliter med å ta ut laget til lørdagens VM-stafett i skiskyting. Resultatene på dagens 20 km gjorde ham ikke særlig mye klokere.

Frode Andresen har foreløpig ikke gitt klarsignal om at han er disponibel på VM-stafetten, men Svartdal håper å få et svar fra Andresen i løpet av kvelden. Trolig resulterer det i at Andresen stiller sammen med Ole Einar Bjørndalen og Halvard Hanevold.

Hanevold vant dagens 20 km og virker å være i solid form. Andresen hadde best langrennstid, men skjøt svakt og endte på 16. plass. Bjørndalen hadde fjerde beste tid i sporet, men med sju tilleggsminutter var han sjanseløs.

Hvem som skal være fjerdemann på stafettlaget er ikke like opplagt, og det er her Svartdal har store problemer.

- De tre nevnte hadde gode langrennstider i dag og virker å være i bra slag. Selv om skytingen var middels på to av dem, er det noe helt annet å gå stafett. Der er fart viktig, sier Svartdal til NTB.

De andre norske gutta gjorde en heller slett innsats på normalen torsdag, bortsett fra junioren Stian Eckhoff som får godkjent med sin 29. plass. Egil Gjelland, Sylfest Glimsdal og Dag Bjørndalen var henholdsvis nummer 38, 59 og 77.

- Jeg vil ikke si annet enn at alle er med i vurderingen, og heldigvis har jeg et snaut døgn på meg til å vurdere dette sammen med Gisle Fenne. Akkurat nå er jeg ikke i stand til å si noe mer om stafetten, fortsetter Svartdal.

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no