Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svarte leserne i tre timer

TROMSØ (Dagbladet): Utstyrt med ei flaske cola, stiv nakke og tett nese ofret Rune Johansen seg over PC-tastaturet. I tre stive timer svarte TILs nye fotballhelt på spørsmål fra Dagbladets nettlesere.

Fra klokka 16 til klokka 19 rakk Rune å svare på 123 henvendelser fra leserne.

- Noen spørsmål droppet jeg fordi jeg hadde svart på det samme før. Noen spørsmål gikk i søplekassa fordi venner og kjente prøvde å lure meg. Men jeg tror de fleste fikk svar, mente den sympatiske 22-åringen etter en solig tørn foran PC\'n.

Han valgte å bruke tre timer for å kunne svare flest mulig lesere.

- Artig både for TIL og meg at folk er så engasjert i suksessen vår, mente Rune.

United og hårklipp

Noen spørsmål gikk på hvordan spisskométen takler sin nye hverdag som TIL-helt. Andre lurte på hvordan han har klart å bli så god, og om han håper å komme på landslaget snart. En drøss av spørsmål gikk på hvor høyt han tror TIL ender på tabellen. Og flere lurte på hva Rune Johansens favorittlag heter.

Og for de som lurer:

- Jeg har holdt med Manchester United siden jeg begynte å sparke fotball, forteller Rune Johansen. Som også måtte røpe at han fortsatt er single, og at mora klipper håret hans.

Stiv nakke

Rune Johansen har laget åtte mål på sju Tippeliga-kamper etter at midtspiss Rune Lange ble solgt til Trabzonspor.

Etter debuten mot Haugesund har han scoret hver gang - i to av kampene sågar to mål.

Mot Brann søndag var Rune Johansen sterkt delaktig i Tromsøs suksess og sølvplassering.

Først frispilte han Tryggvi Gudmundsson nydelig til 2-0. Så satt han selv inn 3-0 på en fryktløs heading, der duellen med Brann-keeper Kihlstedt skaffet ham stiv nakke.

Rune ble liggende lenge etter målet, men kom seg på beina og fullførte 1. omgang. Like etter pause måtte han gi seg.

- Nakken stivnet ytterligere i natt. Så jeg trener ikke for fullt. Men jeg håper å være klar til bortemøtet med Lillestrøm søndag, sier Rune Johansen, som også sliter med etterdønninger av influensa:

- Jeg var sengeliggende helt til lørdag, men kom meg opp og spilte Brann-kampen. Nå er influensaen på retur, tror en fortsatt småsnufsende storscorer.

SVARER DEG: Rune Johansen svarer på dine spørsmål.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media