Svarte natta for RBK

Per Joar Hansen trakk seg og sendte RBK-ledelsen rett i et spontant ansettelsesmøte. Situasjonen på Lerkendal var like svart som natta.

TRONDHEIM (Dagbladet): I utgangspunktet ønsket Rosenborg-sjefene tre uker til på framtidas treneransettelse. De har lenge sagt at klubbens neste trener skulle presenteres 1. september. Men 1-2 for Lillestrøm ble resultatet Per Joar Hansen ikke klarte å leve med.

Og så gikk han.

Tvert.

Per-Mathias Høgmo er den eneste av de aktuelle kandidatene som er ledig for umiddelbar ansettelse. Og Rosenborg trenger en mann umiddelbart. For i går kveld sa Nils Arne Eggen til Dagbladet at han var helt uaktuell selv for en gjesteopptreden i Bucuresti til onsdag.

- Jeg har gjort mitt, jeg orker ikke mer, sier Eggen.

- Skulle jeg gått på igjen måtte jeg helt ned på kistebunnen og det har jeg verken krefter eller lyst til.

Det lyste lenge på Lerkendal i natt. Og ingen sa noe. Direktører som styremedlemmer i den kriserammede klubben brukte bare «ingen kommentar» som om de skulle tjent penger på det. Men i dag kommer svaret og det handler etter all sannsynlighet om Rosenborgs framtid.

Og Per-Mahias Høgmo.

Like før midnatt nektet RBKs nestleder Terje Svendsen for at Per-Mathias Høgmo allerede er ansatt som ny hovedtrener, slik Adresseavisens nettside meldte i går kveld.

- Ingen ny trener er klar ennå. Vi jobber intenst mot å ha en løsning før den viktige kampen på onsdag. 

- Adresseavisa mener å vite at Høgmo er den nye treneren?

- Jeg vil anta at det er spekulasjoner.

- Blir det Per-Mathias Høgmo?

- Jeg vet ikke. Vi har fått en kjempeutfordring i fanget.

- Har dere snakket med Høgmo i kveld?

- Vi har ikke snakket med noen. Etter kampen har styret og Rune Bratseth bare sittet og diskutert hvilke treneralternativer som finnes. Det skjer neppe noe konkret i kveld.

- Hvem trener Rosenborg mandag?

- Noen interne må lede treningen. Jeg vet ikke hvem det blir. Rune Bratseth har fått ansvaret for det.

- Er dere overrasket over at Per Joar Hansen trakk seg?

- Vi er for så vidt overrasket. Men trenere lever av resultater. Det tar vi til etterretning, sier Terje Svendsen til Dagbladet.

Det lyktes ikke Dagbladet å få tak i Høgmo i går kveld.

I TELEFONEN: I går var det møtevirksomhet til langt på natt i Trondheim. Her står Rune Bratseth i vinduet på Rosenborg-brakka.