34. runde i Premier League

Svarte på Citys gullstikk

Kveldens kamp kunne fort bli en reprise av tittelkampen for fem år siden, en kamp Liverpool måtte vinne for å ta ligagullet i Premier League.

PERLE: Mohamed Salah leverte en praktscoring fra nærmere tretti meter. Foto: Pa Photos
PERLE: Mohamed Salah leverte en praktscoring fra nærmere tretti meter. Foto: Pa PhotosVis mer
  • Liverpool - Chelsea 2-0 (0-0)

Liverpool møtte Chelsea i en nervepirrende kamp i tittelkampen. Rival Manchester City tok over tabelltopp i forkant av kampen, og de røde måtte vinne for å henge med i toppen. I tillegg lå en historisk begivenhet bak dagens kamp.

Heldigvis for Jürgen Klopp og klubben gikk det riktig vei denne søndagen.

- Det som skjedde den gangen for fem år siden, betydde ingenting nå. Vi visste at alt ville bli annerledes i dag. Kort oppsummert er vi veldig glade for tre poeng, forteller Virgil Van Dijk etter seieren.

Fire kamper gjenstår for Liverpool denne sesongen. På spørsmål om de røde vinner de resterende kampene, svarer sjefen dette:

- Vi må ta like mange poeng som Manchester City. Hvis vi vinner ligaen, er det fantastisk, men hvis ikke, er vi fortsatt et veldig bra fotballag, sier Klopp.

Tap

For i samme måned for fem år siden tapte Liverpool på hjemmebane mot Chelsea, og Manchester City vant mot Crystal Palace i en runde som ble avgjørende for tittelkampen den gang.

Steven Gerrard skled og påførte stor skade i et lag som var på vei til ligagullet. Kampen endte til slutt 2-0 i favør Chelsea, mens Manchester City vant sin kamp og endte på topp.

Hadde Liverpool vunnet og City tapt den dagen, ville de røde skaffet seg ei luke på ni poeng med tre kamper igjen å spille, og førsteplassen den gangen ville kanskje sett annerledes ut enn den gjør nå.

Tittelkamp

Denne palmesøndagen hadde Liverpool en mulighet til å gjøre opp for det som skjedde for fem år siden.

14. april 2019 var det igjen de samme lagene som møtes i den 34. runden i Premier League.

Manchester City vant mot Crystal Palace 3-1 tidligere denne søndagen, og før kveldens avspark, ledet førstnevnte ligaen med ett poeng foran Liverpool.

Til tross for skrellen mot Chelsea i 2014, og som vanligvis har et godt tak på Liverpool, stod Liverpool ubeseiret på hjemmebane i årets sesong. Det gjør de fortsatt.

Trøkk

Med Manchester Citys seier tidligere i dag, måtte Liverpool vinne for å henge med tittelrivalen. Bare to minutter og 20 sekunder trengte ligalederne for å sikre seg seieren mot Chelsea.

Man kan lure på hva Jürgen Klopp sa til mannskapet sitt i pausen, for andre omgang startet med et brak. Bare fem minutter etter dommer Michael Oliver blåste i gang kampen igjen, headet Mané ballen i nettet. Henderson var servitør på vakkert vis. Engelskmannen jobbet seg ned mot dødlinja og løftet ballen mot bakerste stolpe, en pasning som gjorde det enkelt for senegaliseren.

142 sekunder seinere gjorde Salah det han kan best. Spissen mottok ballen utenfor sekstenmeteren, dro seg inn i banen og fyrte av fra distanse. Avslutninga havnet i det lengste kryss, og var rett og slett en perlescoring fra Liverpools nummer elleve.

Bortelaget forstod kjapt at de måtte løfte seg etter kalddusjen hjemmelaget leverte. Eden Hazard ble spilt aleine i bakrom, men det ble stang ut for Chelsea og co., i en avslutning hvor det bare var snakk om marginer.

Kort tid etterpå skapte Hazard enda en gedigen sjanse. Han sprang seg fri i boksen, men avslutninga var dårlig nok til at Alisson fikk avverget situasjonen. Det ville seg bare ikke for bortelaget denne gangen.

Målfattig første omgang

Chelsea overrasket med å starte med Eden Hazard på topp og benke både Giroud og Higuain. Hos hjemmelaget startet Keita på midtbanen.

Liverpool startet best i første omgang. De røde leverte et voldsomt trøkk og tvingte Chelsea til å gjøre feil. Salah var mannen som kom til dagens første store sjanse. Keita startet angrepet med å finne Mané, som fikk tid og rom til å slå inn i boks. Ballen landet hos en umarkert Salah på bakerste stolpe, men avslutningen var ikke presis nok. Keeper Kepa hadde god kontroll.

Liverpool var igjen nærme kampens første scoring rett før pause. Denne gangen var det Salah som fant Mané, som fyrte av et knallhardt skudd like utenfor mål.

Bortelaget hadde også muligheter til å ta ledelsen. Willian skapte en stor sjanse etter halvtimen spilt da han fyrte av fra tjue meter. Skuddet var derimot litt for svakt og upresist.

Første omgang endte derfor målfattig. Liverpool styrte store deler av omgangen, men Chelsea lå kompakt og hindret hjemmelaget i å ta ledelsen.

Toppkampen

Heldigvis for Liverpool endte ikke dagens kamp mot Chelsea på samme måte som for fem år siden. Det var ingen Gerrard som skled i slutten av første omgang, Demba Ba og Willian som skjøt Chelsea til seieren. Det var derimot et voldsomt trøkk, en header fra Sadio Mané og et kremmerhus fra Mohammed Salah som sikret tre poeng som helt sikkert vil bli avgjørende for tittelkampen.

Med 2-0 mot Chelsea tar Liverpool tilbake tabelltoppen, og ligger nå to poeng foran Manchester City med en kamp mer spilt.

Kampen om fjerdeplass er også spennende. Chelsea og Tottenham ligger likt med 67 poeng på tredjeplass. Rett etter følger Manchester United og Arsenal med tre og fire poeng bak.