Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svarte på kritikken

Sander Berge kunne juble for sin første scoring i Premier League, men det ble umiddelbart mer dramatikk i Sheffield.

MÅL: Sander Berge kunne slippe ubelen løs etter å ha scoret sitt første mål for Sheffield United i Premier League. Foto: REUTERS/Jason Cairnduff
MÅL: Sander Berge kunne slippe ubelen løs etter å ha scoret sitt første mål for Sheffield United i Premier League. Foto: REUTERS/Jason Cairnduff Vis mer

Sheffield United - Tottenham 3-1 (1-0)

Rødtrøyene fra Sheffield hadde aldri brukt mer penger på en spiller da de signerte Sander Berge i slutten av januar. Men til tross for enorme forventninger har den norske midtbanespilleren hatt til gode å blomstre for fullt for de rød- og hvitstripete.

Siden rekordovergangen har han figurert i sju kamper, hvorav fem av dem har vært fra start. I alle de fem kampene har han blitt byttet ut.

- Jeg synes ikke at han fungerer best i den rollen han har i Sheffield United, sa landslagssjef Lagerbäck til NTB om Berges situasjon for en knapp uke siden.

Men i kveldens kamp var det en revansjelysten Sander Berge som svarte på kritikken. Med både scoring og assist viste nordmannen at han absolutt har noe i Premier League å gjøre.

Berge ble også kåret til banens beste av sine egne.

Nordmannen hadde en positiv start på kampen som en av to indreløpere i manager Chris Wilders 3-5-2 system. Berge hadde flere gode involveringer og plaget Spurs-forsvaret med sin gode fysikk ved flere anledninger.

Etter halvtimen spilt brettet vertene bra fra venstre mot høyre og ut til Chris Basham som har kommet opp på høyrekanten. Basham får slått 45 grader inn til Berge foran mål. 22-åringen tar ett touch før han banker ballen ned i det lengste hjørnet og setter sin første scoring i Premier League.

VAR-drama

Men gjestene slår tilbake på direkten. Lucas Moura setter fart mot vertenes sekstenmeter, men blir tatt ned på ferden. Ballen klareres via hånda til en liggende Moura og tilbake til Harry Kane, som tar med seg ballen inn i sekstenmeteren og klemmer den i mål.

Dommer Chris Kavanagh får beskjed på øret fra VAR-teamet i London at noe er i veien og etter litt betenkningstid blir Kanes mål annullert for hands på Lucas. Reglene sier at det skal blåses så snart ballen rører hånden til en offensiv spiller, men i ettertid har avgjørelsen fått mye kritikk.

- Den sykeste VAR-annulleringen i Premier League så langt, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad underveis i kampen.

På Twitter skapte hendelsen naturligvis høy temperatur og flere er kritiske mot den nye handsregelen som ble innført med VAR før årets sesong.

- Å annullere det målet er latterlig, og et tegn på hvor ødelagt handsregelen er nå. Å annullere det og ikke gi Spurs frispark for fellingen av Lucas (eller rødt kort for albuen på Son) er absurd, skrev The Athletic-journalisten Jack Pitt-Brooke.

- Ut fra regelverket var det en korrekt avgjørelse for om du bruker hånden på noen som helst måte i noe som fører til mål skal VAR ta det vekk, sa Brede Hangeland i TV 2s pausestudio.

- Men ut fra min forståelse har ikke dette noe med fotball å gjøre. Han blir takla og skal ha frispark. Jeg synes det er noe feil med regelverket, men det er rett bruk av regelverket, sa TV 2-eksperten.

Berge-assist

Etter pause klarer ikke Tottenham å utligne og Sheffield United er dødelig effektive. Ben Osborn og Enda Stevens kombinerer strålende ute til venstre mot et traust Spurs-forsvar, som rett og slett ikke henger med på leken.

Venstrebacken kommer seg til linja og får slått inn til Lys Mousset på blank goal. Innbytteren gjør ingen feil og dobler ledelsen for vertene.

Med kvarteret igjen fikk Tottenham nok en scoring annullert, men denne gangen var det ingen diskusjon. Harry Kane sto tydelig i offside da Tanguy Ndombele vakkert åpnet opp Sheffield-forsvaret med en vipp til Kane. Superspissen lobbet ballen vakkert over Dean Henderson, men assistentdommer hadde allerede tatt opp flagget.

Og like etterpå skulle Kane finne nettmaskene for tredje gang i kveld, men, også for tredje gang, ble scoringen annullert etter at den engelske landslagsstjernen bruke ulovlige midler da han dyttet John Egan i forkant.

Men dette var Sander Berges store kveld. Nordmannen spilles opp ute til høyre, sender Dele Alli langt ut i den berømte pølseboden, før han flatt sender ballen på foten til McBurnie. Skotten sender ei pen avslutning i nærmeste hjørne, og da er det lite Hugo Lloris kan gjøre. Berge noterer seg dermed med både assist og scoring mot Tottenham i kveld.

Like før fulltid fikk endelig Harry Kane scoringen sin etter tre annullerte forsøk. Lamela spiller opp Son inne i feltet, og når sør-koreaneren spiller inn til Kane på førstetouch henger ikke Sheffield-forsvaret med. Tottenhams toppscorer er naturligvis sikker i sin sak, men det blir bare et trøstemål for Mourinhos menn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!