Svartebørsskandale før EM

Norges Fotballforbunds eneleverandør av EM-billetter kan ha kjøpt 1200 billetter på svartebørs. Fotballforbundet raser etter avsløringen.

Det er Dagens Næringsliv som skriver at Fotballforbundets samarbeidspartner og eneleverandør av billetter i Norge, Sport- og Spesialreiser, har inngått en hemmelig millionavtale om kjøp av 1.200 annenhåndsbilletter. Billettene kan være kjøpt på svartebørs, og prisen per billett skal være 2.100 kroner, fem ganger høyere enn offisiell pris.

Innrømmer avtale

Avtalen som er undertegnet i desember i fjor, viser at Sport- og Spesialreiser har forpliktet seg til å kjøpe nærmere 1.200 billetter av det nederlandske reiseselskapet Road Air Travel.

Direktør i Sport- og Spesialreiser Håkon R. Bjercke innrømmer at det finnes en slik avtale. Fotballforbundet raser. Generalsekretær i Fotballforbundet Karen Espelund mener selskapet har ført henne bak lyset.

- Dette er meget grovt og skal følges opp umiddelbart. Ord som sjokk og raseri blir for milde i denne sammenhengen, sier Espelund. Dette vil få konsekvenser, lover hun.

I går kalte Espelund inn ledelsen i Fotballforbundet til møte for å diskutere saken.