Svartedal etterlyser rekruttlag

Ønsker flere i langrennstoppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Herrelandslaget i langrenn er samlet i Trondheim denne uka. De er bare fire stykker, og det får Jens Arne Svartedal til å reagere. Det skal ikke mer enn noen få skader til, før laget som i utgangspunktet har sju løpere rakner.

– Om vi for eksempel skulle hatt en intervalløkt nå blir det et veldig nivåsprik og jeg hadde blitt løpende nesten alene, sier Jens Arne Svartedal til langrenn.com.

Selv er Svartedal og lagkamerat Odd-Bjørn Hjelmeset selverklærte produkter av skiforbundets rekruttsatsing. Derfor skulle veteranen gjerne sett at systemet ble opprettholdt, framfor dagens ordning, der private lag tar seg av nivået under landslaget.

– Odd Bjørn og jeg har dratt stor nytte av den oppfølgingen Skiforbundet har gitt oss. Det beste med landslaget er miljøet og det er det som gjør det så attraktivt, forklarer Svartedal.

I fjor talte landslaget ni herrer. I år er antallet redusert til syv.

– Laget er utrolig bra. Ingen framstår som primadonnaer og vi er veldig heldig med trenerne. Men jeg skulle ønske vi var opp til 10 løpere på laget. Skiforbundet burde hatt et rekruttlag som ikke nødvendigvis fikk like mye støtte som hovedlaget, men som kunne være med på en del samlinger. Det blir ikke det samme med alle privatlagene som har kommet de siste åra, avslutter Svartedal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer