Svartedal etterlyser rekruttlag

Ønsker flere i langrennstoppen.

(Dagbladet.no): Herrelandslaget i langrenn er samlet i Trondheim denne uka. De er bare fire stykker, og det får Jens Arne Svartedal til å reagere. Det skal ikke mer enn noen få skader til, før laget som i utgangspunktet har sju løpere rakner.

– Om vi for eksempel skulle hatt en intervalløkt nå blir det et veldig nivåsprik og jeg hadde blitt løpende nesten alene, sier Jens Arne Svartedal til langrenn.com.

Selv er Svartedal og lagkamerat Odd-Bjørn Hjelmeset selverklærte produkter av skiforbundets rekruttsatsing. Derfor skulle veteranen gjerne sett at systemet ble opprettholdt, framfor dagens ordning, der private lag tar seg av nivået under landslaget.

– Odd Bjørn og jeg har dratt stor nytte av den oppfølgingen Skiforbundet har gitt oss. Det beste med landslaget er miljøet og det er det som gjør det så attraktivt, forklarer Svartedal.

I fjor talte landslaget ni herrer. I år er antallet redusert til syv.

– Laget er utrolig bra. Ingen framstår som primadonnaer og vi er veldig heldig med trenerne. Men jeg skulle ønske vi var opp til 10 løpere på laget. Skiforbundet burde hatt et rekruttlag som ikke nødvendigvis fikk like mye støtte som hovedlaget, men som kunne være med på en del samlinger. Det blir ikke det samme med alle privatlagene som har kommet de siste åra, avslutter Svartedal.

Tord Asle Gjerdalen har valgt studiestart framfor samlingen i Trøndelag. Odd Bjørn Hjelmeset er ute med virus og Simen Østensen er ute med en forkjølelse.

Svartedal etterlyser rekruttlag