Svartedal på 2. plass

Jens Arne Svartedal ble slått av verdensmester Thobias Fredriksson i dagens sprintlangrenn i Kinas hovedstad Beijing.

- Surt å bli slått på målstreken, men Fredriksson var tøff i dag, sa Svartedal etter finalen der målfoto måtte til for å skille de to. Fram til finalen hadde han vunnet alle sine heat.

Fredriksson beviste at han mestrer både maraton og sprint i kombinasjon. Etter å ha tatt sølv i jaktstart i det svenske mesterskapet mandag gjennomførte han nemlig en maratonreise til Beijing før han staket fra alle i en park i Beijing.

- Jeg liker rask forflytning, gliste Fredriksson etter finalen.

Svartedal og Fredriksson var de to store favorittene i rennet som samlet flere habile løpere fra Norge, Sverige, Finland og Tsjekkia ved siden av et kobbel av lokale løpere.

Da alt skulle avgjøres, sto det mellom Fredriksson og Svartedal. Oskar Svärd og Lauri Pyykönen ble statister i finalen.

- Jeg fikk løpet dit jeg ville. Jeg lå perfekt bak Svartedal som kjørte litt ujevnt, og så angrep jeg inn på oppløpet, sa Fredriksson til nyhetsbyrået TT.

- I diagonalgang, er Svartedal uslåelig, men med staking som det ble her så går det.

Han var i mål på jaktstarten i SM litt over ett mandag ettermiddag. Snaut to timer senere satt han på toget til København. Derfra var det ti timers flytur til Beijing, der han var framme tidlig tirsdag ettermiddag.

- Nå skal jeg sove litt. Jeg venter med å se Kina til nyttårsaften. Da er det besøk på den kinesiske muren og nyttårsbankett før hjemreisen.

Lørdag avvikles det kinesiske Vasaloppet i Changchun. Det er reisens store mål for Norges andre deltaker tirsdag, Jørgen Aukland. Han nøyde seg med 7. plass i sprinten, slått også av en av de kinesiske løperne.

(NTB)