Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svartedal slutter på landslaget

Satser med det private laget til brødrene Aukland.

Sprintverdensmester Jens Arne Svartedal dropper landslaget i langrenn og satser videre på det private laget til brødrene Anders og Jørgen Aukland.

- Det er rett og slett for å finne den best mulige sportslige måten for meg å satse på neste år. Laget til Anders og Jørgen er det beste for meg neste år, sa Svartedal til NRK mandag da han ble presentert som brødrenes nye mann på laget ved Sognsvann.

Brødrene Aukland dannet sittet eget lag foran sesongen. Det har vært en kjempesuksess resultatmessig med dobbeltseier i langdistanseløpene Vasaloppet og Marcialonga. Nå utvider de laget med sprinteren Jens Arne Svartedal.

- Han er en av verdens raskeste menn på ski. For oss er det utrolig bra å kunne trene med han og utvikle oss enda mer. Vi har hatt kjempesuksess i år, men vil bli bedre. Og tror vi Jens Arne er mannen å utvikle oss videre med, sa Vasaloppet-vinner Jørgen Aukland.

Jens Arne Svartedal ble i høst far og ønsket en litt friere rolle hvis han skulle fortsett i landslaget.

- Jeg har snakket mye med landslagstrener Morten Djupvik om dette. Han hadde etter hvert vanskelig for å tilby meg det jeg var ute etter. Landslaget blir altfor lite, og da hadde han ikke plass til noen som vil ha et spesialsydd opplegg, sa Svartedal.

(NTB)

VIL HA FRIERE ROLLE: Jens Arne Svartedal gir seg på landslaget. Foto: REUTERS
VIL HA FRIERE ROLLE: Jens Arne Svartedal gir seg på landslaget. Foto: REUTERS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media