Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svartedal spolerte svenskefesten

Knuste Jönsson i spurten.

(Dagbladet.no): Svenskene hadde møtt opp i hopetall for å se hjemmefavoritt Emil Jönsson vinne klassisksprinten i Stockholm.

Det var likevel nordmannen som med nød og neppe tok seg videre fra prologen - Jens Arne Svartedal - som kunne juble til slutt.

Etter å ha ligget et stykke bak i feltet gjennom store deler av finalen, slo 32-åringen til da noen hundre meter gjensto.

Med voldsom kraft kranglet han seg forbi Jönsson, Børre Næss og Eldar Rønning på oppløpet. I mål var han to tideler foran Næss, mens den svenske verdenscuplederen i sprint måtte ta til takke med tredjeplassen.

- Det er vel litt typisk ham så vidt å klare prologen, men om han har startnummer 1 eller 30 spiller ingen rolle for ham. Han var kald og taktisk klok. Han hadde også den rette flaksen ved å få plass på oppløpet, men det var skikkelig drag over ham, sier sprinttrener Ulf Morten Aune til NTB.


Eldar Rønning ble nummer fire, Cyril Miranda nummer fem og John Kristian Dahl nummer seks.

Svartedal viste voldsom seiersglede i målområdet, kysset inn i fotografenens linser og bukket til det svenske publikummet.

- Vi er kjempefornøyde. Det var vanskelige forhold og lite som minnet om vinter, men all ære til arrangørene, sier Aune.

STERKEST I STOCKHOLM: Jens Arne Svartedal parkerte konkurrentene på oppløpet. Foto: SCANPIX
STERKEST I STOCKHOLM: Jens Arne Svartedal parkerte konkurrentene på oppløpet. Foto: SCANPIX Vis mer

I jentenes finale ble Astrid Jacobsen beste norske med femteplass, 7,9 sekunder bak vinner Virpi Kuitunen. Den finske jenta økte dermed ledelsen i den totale verdenscupen, hun har 1101 poeng mot Astrids 1015.

image: Svartedal spolerte svenskefesten
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media