Svartedal trygler om en siste sjanse

- Jeg har mislyktes.

SÅ OL-TOGET FORSVINNE: Jens Arne Svartedal følte han gjorde alt riktig i forkant av gårsdagens 38. plass i Rogla, og forstår ikke hvorfor det gikk så dårlig. Her er han avbildet etter 8. plassen på 15-kilometeren i Kuusamo tidligere i vinter. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
SÅ OL-TOGET FORSVINNE: Jens Arne Svartedal følte han gjorde alt riktig i forkant av gårsdagens 38. plass i Rogla, og forstår ikke hvorfor det gikk så dårlig. Her er han avbildet etter 8. plassen på 15-kilometeren i Kuusamo tidligere i vinter. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Det skulle være helga hvor Jens Arne Svartedal sikret OL-deltakelsen i Vancouver.

I stedet ble det helga hvor 33-åringen gikk seg ut av OL-diskusjonen, etter en høyst skuffende 38. plass på gårsdagens klassiske 30-kilometer i Rogla. Selv sliter Svartedal med å forstå hvorfor han var så sjanseløs da tetfeltet økte tempoet relativt tidlig i løpet. Til slutt endte han tre minutter og 17 sekunder bak vinneren Petter Northug.

- Jeg har ingen forklaring foreløpig. Jeg følte meg veldig bra før start, og blei nesten litt paff da det ikke funket underveis. Det var ganske spesielt å se feltet gå når du visste at det ikke gikk veldig fort, og at du burde vært med. Det var ganske mye som forsvant i det feltet. Jeg presset så mye jeg kunne, men følte meg maktesløs, sier Svartedal til Dagbladet dagen derpå.

- Har gjort alt riktigForvirringen hans blir ikke mindre av at forberedelsene til skjebnehelga i Rogla var bortimot optimale. - Før Rogla hadde jeg et utrolig bra høydeopphold. Jeg føler forberedelsene var så perfekte som de kunne vært, og at jeg har gjort alt riktig. Derfor er det ekstra bittert at jeg ikke fikk det til. - Så hvordan skal du komme til bunns i dette?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer