Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svartmaling mot rasisme

Spillerne i Getafe går nye veier.

Spillerne i den spanske fotballklubben Getafe vil spille neste hjemmekamp med svartmalte ansikter i protest mot rasister blant tilhengerne. I helgen blamerte noen av lagets tilhengere seg og klubben med apelyder og rasistisk hets mot Barcelona-spilleren Samuel Eto'o.

- Vi avviser rasisme og fremmedfrykt, og vi vil demonstrere det på banen. Jeg har foreslått overfor spillerne at alle maler ansiktet svart til kampen mot Valladolid neste helg, sa klubbpresident Angel Torres onsdag.

Det har vært flere utslag av rasisme i spansk fotball den siste tiden. Det startet da landslagssjef Luis Aragones kom med rasistiske uttalelser om Arsenal-spissen Thierry Henry i journalisters påhør under en landslagstrening i oktober.

Forrige måned måtte Englands mørkhudede spillere tåle apelyder og rasisthets under landskampen mot Spania i Madrid, og siden har rasistene skjemmet flere kamper med sine rop.

(©NTB)

TAR AVSTAND: Getafes spillere, her under kampen mot Barcelona, skal male seg svarte i ansiktet for å markere avstand mot rasisme.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media