Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svein Arne Hansen bisatt

Friidrettsprofilen Svein Arne Hansen ble onsdag bisatt fra Ullern kirke. Han døde 20. juni, 74 år gammel.

BISATT: Svein Arne Hansen ble bisatt fra Ullern kirke onsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BISATT: Svein Arne Hansen ble bisatt fra Ullern kirke onsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Onsdag tok familie, venner og representanter for norsk idrett farvel med friidrettsprofilen. I etterkant av bisettelsen i Ullern kirke ble det holdt minnesamvær på Bislett stadion. Der var det oppmøte fra både inn- og utland.

Blant de tilstedeværende var blant andre presidenten i Det internasjonale friidrettsforbundet (WA), Sebastian Coe. Det samme var idrettspresident Berit Kjøll og Oslo-ordfører Marianne Borgen.

- Det er en blanding av tristhet og feiring. Tristhet fordi vi har mistet en av de største i vår idrett. For meg er det et personlig tap fordi jeg har kjent ham i over 40 år. Det er riktig å være her. Jeg ville gått hit, sa Coe til NRK.

Den britiske friidrettsprofilen påpekte videre at det var Hansen som ga ham hans første sjanse på løpebanen på Bislett i 1979.

Kastet slipset

Til minnestunden kom også friidrettsprofiler og Bislett-favoritter som Trine Hattestad, Hanne Haugland og Karsten Warholm.

I god Bislett-ånd fikk de frammøtte servert blant annet jordbær.

- Når det gjelder dresskoden i dette minnesamværet, er det én type tilbehør Svein Arne aller helst beholdt i lomma. Det er i Svein Arnes ånd at jeg nå tar av slipset, sa Bislett Alliansens Rune Stenersen, som ledet seansen.

Hansen var i en årrekke president i Norges Friidrettsforbund. Han er også kjent som stevnegeneral for Bislett Games gjennom mange år. Som president i Det europeiske friidrettsforbundet (EA) var han også styremedlem i Det internasjonale friidrettsforbundet.

Hansen ble i fjor gjenvalgt til en ny fireårsperiode som europeisk friidrettspresident, men i mars ble han rammet av et alvorlig hjerneslag. Han pådro seg senere ytterligere komplikasjoner og var sykmeldt fra vervet fram til han gikk bort.

Satte spor

Bulgareren Dobromir Karamarinov, som har ledet det europeiske friidrettsforbundet i Hansen fravær, har tidligere sagt at han minnes kollegaen som en leder som satte spor etter seg.

- Han var en stor leder, en visjonær for vår sport og en karismatisk personlighet innen friidrettsfamilien. Han var elsket av dem som kjente ham godt, og framfor alt var han en venn av utøverne. Vi har mistet en stor mann, sa Karamarinov da Hansens bortgang ble kjent.

Bulgareren var blant dem som var i Oslo onsdag for å ta farvel med Hansen

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!