HOLDER MED ETT PRESIDENTVERV: Svein Arne Hansen ble nylig valgt som president i Det europeiske friidrettsforbundet. Derfor kommer han ikke til å stille til gjenvalg som president i Norges friidrettsforbund. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
HOLDER MED ETT PRESIDENTVERV: Svein Arne Hansen ble nylig valgt som president i Det europeiske friidrettsforbundet. Derfor kommer han ikke til å stille til gjenvalg som president i Norges friidrettsforbund. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

Svein Arne Hansen gir seg som friidrettspresident

Tar ikke gjenvalg.

Svein Arne Hansen tar ikke gjenvalg som president i Norges Friidrettsforbund (NFIF) på neste ting. Det bekrefter han selv overfor Aftenposten.

- Nei, det er helt utelukket. Jeg har allerede begynte å overdra en del av oppgavene til Tore Hordnes, sier Hansen til avisen.

Hansen ble nylig valgt til president i Det europeiske friidrettsforbundet (EAA) og ser seg ikke i stand til å ivareta begge vervene.

- Jeg får mer enn nok å gjøre i EAA de nærmeste fire årene. Jeg kommer til å være 75-100 dager i Lausanne hvert år, sier Hansen.

Den tidligere Bislett Games-generalen har vært friidrettspresident siden 2003.

Tore Hordnes, som nå overtar Hansens oppgaver, er visepresident og vil trolig få presidentvervet på tinget.

(NTB)