Svein-Erik Edvartsen fikk kontraktsforslag i går

Nærmer seg Lørenskog.

 SATSER SOM DOMMER:  Dømmingen er fortsatt det viktigste for Tippeligadommeren Svein-Erik Edvartsen, som har fått tilbud om å bli administrerende direktør hos ishockeylaget Lørenskog.
Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
SATSER SOM DOMMER: Dømmingen er fortsatt det viktigste for Tippeligadommeren Svein-Erik Edvartsen, som har fått tilbud om å bli administrerende direktør hos ishockeylaget Lørenskog. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpixVis mer

(DAGBLADET) : Mandag kveld møtte Svein-Erik Edvartsen Lørenskog-ledelsen på Romeriket. Der fikk han tilbud om å  bli klubbens administrerende direktør. - Jeg bekrefter at jeg har mottatt formelt jobbtilbud fra Lørenskog. Det skal jeg bruke de neste ti dagene på å vurdere, mens jeg er på ferie, sier Edvartsen til Dagbladet.

Sportssjef i Lørenskog Atle Olsen var tidlig klar på at han ønsket Edvartsen i sjefsrollen etter at klubben ble trukket 20 poeng for å ha levert inn lisenssøknaden tre måneder for seint. Etter hektisk møtevirksomhet de siste ukene, kunne Lørenskog mandag legge fram et tilbud. Førstevalget - Ett samlet styre i Lørenskog ishockeyklubb AS har enstemmig vedtatt å gi Edvartsen tilbud om å bli administrerende direktør i vår virksomhet. Han har vært vårt klare førstevalg hele tiden, sier sportssjef Atle Olsen.
Han forteller videre at klubben har strukket seg langt for å innfri Tippeligadommerens krav.
- Vi legger absolutt alt til rette for at han kan forsette sin videre satsing som FIFA-dommer.

Lørenskog som skal anke den rekordstore på straffen på 20 poeng, ønsker nå å få orden på det administrative i klubben. Da med Edvartsen i spissen. 34-åringen har permisjon fra stillingen som salgssjef i Manpower ut 2013. Men etter det Dagbladet erfarer ønsker Lørenskog  en langsiktig løsning.

- Vi sender inn vår anke før ankefristens utløp, lover Atle Olsen.

- Norges beste lag Selv om Svein-Erik Edvartsen ikke er ansatt enda, har han bistått klubben med hjelp i forhold til anken.
- Som jeg har sagt tidligere skal ikke jeg skrive noen anke, men jeg har gitt Lørenskog noen råd og tips etter å ha lest i gjennom alle saksdokumentene siden de har spurt meg. Jeg blir veldig overrasket hvis Lørenskog blir ilagt poengtrekk, forteller Edvartsen.

Tirsdag morgen reiste Edvartsen på ferie til Tyrkia, hvor han vil vurdere tilbudet de neste ti dagene.

- Lørenskog er veldig spennende siden klubben har en meget sterk eier og er Norges beste ishockeylag. Jeg har fått et godt inntrykk av styret og har fått bekreftet at Atle Olsen er like troverdig i sportssjefrollen som han var som kaptein da jeg dømte hockey, sier den tidligere Eliteseriedommeren i ishockey.

Hamar-mannen har akkurat gitt seg i den samme rollen hos eliteserierivalen Storhamar. Nettopp fordi jobben ikke lot seg kombinere med oppdragene som FIFA-dommer.

Fortsatt FIFA-dommer - Bildet i Lørenskog er helt annerledes enn i Storhamar, først og fremst innenfor områdene økonomi og sport. Storhamar var en kortsiktig ryddejobb i 2012 og siden styret i Dragons ønsket det ble jeg med i fem måneder lenger enn avtalt. Jeg har alltid hatt forståelsesfulle og fleksible arbeidsgivere når det gjelder min fotballkarriere. Men det er ikke hver dag man opplever at noen strekker seg så langt som Lørenskog har gjort i dette tilfellet.

Edvartsen skal ha stilt krav om å få fri til all dømming både i inn- og utland, samt muligheten til å bygge opp sin egen administrasjon og muligheten til å jobbe noen dager i uken på Hamar, for å godta jobbtilbudet.

 ØNSKET EDVARTSEN:  Sportssjef i Lørenskog Atle Olsen Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
ØNSKET EDVARTSEN: Sportssjef i Lørenskog Atle Olsen Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
 HAR FÅTT TILBUD:  Svein-Erik Edvartsen fikk i går tilbudet om å ta over som administrerende direktør i Lørenskog. FOTO: DRAGONS.NO
HAR FÅTT TILBUD: Svein-Erik Edvartsen fikk i går tilbudet om å ta over som administrerende direktør i Lørenskog. FOTO: DRAGONS.NO Vis mer