Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Edvartsen-saken

Svein-Erik Edvartsen har fått hjemmekontor - framtida hans ligger på advokat Eldens kontor

Svein-Erik Edvartsens ansettelsesforhold i Norges Fotballforbund er for alvor blitt advokatmat. Det lover ikke godt for den profilerte dommeren.

DET STOPPER HER: Svein-Erik Edvartsen synes å være avslørt når det gjelder e-postene med suspekte avsendere. NFF mener de kommer fra han. Og nå ligger saken på advokat John Christian Eldens kontor. Lite tyder på at det er godt nytt for den profilerte dommeren. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
DET STOPPER HER: Svein-Erik Edvartsen synes å være avslørt når det gjelder e-postene med suspekte avsendere. NFF mener de kommer fra han. Og nå ligger saken på advokat John Christian Eldens kontor. Lite tyder på at det er godt nytt for den profilerte dommeren. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VELDIG MYE TYDER på at Svein-Erik Edvartsens dager på Ullevaal Stadion er talte. Etter det jeg erfarer, selv om advokat John Christian Elden gir inntrykk at saken ligger død og at Edvartsen er tilbake i helt vanlig gjenge etter pappapermisjonen, ønsker Norges Fotballforbund så fort som mulig å gjøre seg ferdig med problemet en gang for alle.

Helst allerede til uka.

I MIDTEN AV mai skrev TV 2 om rundt 40 suspekte e-poster flere NFF-ansatte mente stammet fra Svein-Erik Edvartsen. Påstanden var at e-postene med tilknytning til den pågående konflikten mellom Edvartsen, NFF og flere av dommerkollegaene – e-poster som talte i Edvartsens favør – ikke kom fra synlig avsender, men fra Edvartsen selv.

E-POSTENE SOM var sendt over et lengre tidsrom ble etter hvert et tema på Ullevaal stadion. Til slutt samlet dommersjef Terje Hauge all dokumentasjonen han hadde. Fotballpresident Terje Svendsen bekreftet TV 2s e-post-avsløringer og kunne fortelle at NFFs sikkerhetssjef, den tidligere politimannen Geir Ellefsen, ble satt på saken.

Saken fikk høy prioritet.

FOR TRE UKER siden (22. august), da jeg snakket med generalsekretær Pål Bjerketvedt i forbindelse med Lars Lagerbäcks uttak av landslagstroppen til kampene mot Aserbajdsjan og Tyskland, kunne fotballforbundets øverste administrative leder fortelle at Edvartsen-undersøkelsene var ferdige for noen uker siden, at rapporter var skrevet og at alt materialet var oversendt Svein-Erik Edvartsens advokat, John Christian Elden. Mer ville han ikke si. Mer kunne han ikke si så lenge dette gjelder Edvartsens ansettelsesforhold i Norges Fotballforbund. Men bare det at undersøkelsene som var konkludert på Ullevaal stadion ble oversendt Elden lovet ikke godt for Svein-Erik Edvartsen.

Min tolkning der og da var at den profilerte dommeren var avslørt og at NFF hadde klart å spore ip-adressene på de nevnte e-postene tilbake til Edvartsen.

Saken fortsetter under lenken.

DA TV 2 I ettermiddag (fredag) slapp nyheten "Edvartsen ferdig som seksjonsleder i NFF" bekreftet det på sett og vis denne tolkningen. At Edvartsen har hjemmekontor allerede den første uka etter endt pappapermisjon var enda en brikke som falt å plass. Men ifølge John Christian Elden stemmer lite av dette. I en sms, på spørsmål om hvor saken står på bakgrunn av NFFs konklusjon, svarer han følgende:

"Til meg sier NFF ved advokat Vyrje at de ikke har startet noen granskning ennå. Hadde de gjort det skulle vi vært involvert etter arbeidsmiljølovens regler. Vi avviste i juni forslag om sluttpakke med lønn ut 2018 da SEE heller ville stå i jobben sin. Intet nytt forslag etter det, og SEE er tilbake på jobb. Ingen utspill herfra i vente."

DET STEMMER DÅRLIG med det Pål Bjerketvedt sa 22. august. Det stemmer enda dårligere med det kilder fortalte meg i midten av juli, at undersøkelsene var ferdig og ville bli oversendt Elden i månedsskiftet juli/august. Jeg mener, hvis NFF først konkluderte for en drøy måned siden, hvordan kunne de da tilby Svein-Erik Edvartsen 18 måneders etterlønn i begynnelsen av juni?

Det henger faktisk ikke på greip.

PÅL BJERKETVEDT VIL ikke kommentere advokat Eldens påstand om tilbudet i juni. Det eneste han ønsker å si er at det er en dialog mellom partene, at det pågår drøftelser og at NFF håper å løse saken.

Mens Elden altså sier det stikk motsatte.

Det låter kjent, folkens.

Og det taler ikke til Edvartsens fordel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!