Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svein Oddvar Moen skal dømme i EM: - Dette er drømmen

Dommersjef Hauge: - Viktig for norsk fotball.

TIL EM: Svein Oddvar Moens kal dømme i EM neste sommer.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TIL EM: Svein Oddvar Moens kal dømme i EM neste sommer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Da det Europeiske Fotballforbundet (UEFA) i dag kunngjorde de 18 hoveddommerne til EM i Frankrike neste år, var Svein Oddvar Moen å finne på lista. Det melder NFF.

Det var gledelig etter mange års hardt arbeid.

- Jeg kaller ikke det jeg har gjort alle disse årene for å ofre. Jeg kaller det å investere. Det er veldig gledelig at drømmen min fra 1995 ble til virkelighet tjue år senere. Jeg er veldig glad, men samtidig ydmyk. Jeg skal jobbe knallhardt fremover på samme måte som jeg har gjort tidligere år, sier Moen til Fotballforbundets hjemmesider.

Etter en samling med norske trenerkollegaer i januar, er det duket for samling i UEFA-regi.

- Der vil vi forberede oss til kommende internasjonale sluttspillkamper. I tillegg vil det nok bli en rekke samlinger med EM-dommerne før juni, sier Moen.

Dommersjef i NFF, Terje Hauge, mener det er viktig for norsk fotball at vi er representert under EM.

- Svein Oddvar har jobbet hardt for dette, så vi er veldig glade på vegne av han og NFF at han kom til EM. Vi kjenner på en stolthet når Moen skal representere NFF under sluttspillet til sommeren. EM 2016 har vært det store målet over flere sesonger, så det er gøy å se at målrettet arbeid gir resultater, sier Hauge.

Ifølge NTB er det tredje gang en nordmann får dømme i EM-sluttspillet. De to andre er Terje Hauge (2004) og Tom Henning Øvrebø (2008).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media