Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sveitisk spiller nektet å score mot Albania

- For noen er jeg kanskje en forræder.

NEKTET Å SCORE: Granit Xhaka jubler her for Xherdan Shaqiris 1-0-scoring mot Albania. Xhaka fikk seg selv en gedigen mulighet i kampen, men ville ikke score. Alle på dette bildet (Xhaka, Shaqiri og Valon Behrami er for øvrig fra Albania). Foto: AP photo/Keystone/Samuel Truempy
NEKTET Å SCORE: Granit Xhaka jubler her for Xherdan Shaqiris 1-0-scoring mot Albania. Xhaka fikk seg selv en gedigen mulighet i kampen, men ville ikke score. Alle på dette bildet (Xhaka, Shaqiri og Valon Behrami er for øvrig fra Albania). Foto: AP photo/Keystone/Samuel Truempy Vis mer

(Dagbladet): Sveitiske Granit Xhaka innrømmer på sin Facebook-side at han lot være å score da han fikk en gedigen mulighet i gårsdagens VM-kvalifiseringskamp mot Albania.

Ballen ble slått inn fra venstre, og Xhaka skulle bare plassere ballen i det lengste hjørnet. I avslutningsøyeblikket trakk han imidlertid foten til seg, og keeperen fikk kontroll på ballen. Tidligere i kampen var Xhaka nære scoring med ett skudd som snek seg like utenfor stolpen.

YouTube: Her kan du se muligheten til Xhaka.

Xhaka er født i Kosovo som ligger like i nærheten av grensen mellom Serbia og Albania. Mange der har albanske aner, og kaller seg gjerne albanere - som Xhaka, som flyttet til Sveits under Jugoslavia-krigene med familien.

- Sveits 2-0 Albania. Kampen var veldig emosjonell for meg og på et tidspunkt visste jeg ikke hva jeg skulle gjøre eller hvordan jeg skulle oppføre meg [...] For noen er jeg kanskje en forræder, men jeg føler meg hundre prosent albansk, skriver midtbanespilelren på Facebook-siden sin.

Xhaka spilte for Basel i fjorårssesongen, men ble i sommer solgt til Borussia Mönchengladbach - samme klubb som Håvard Nordtveit.

Sveits er i Norges gruppe i VM-kvalifiseringen, og lagene møtes 12. oktober på Stade de Suisse i Bern.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media