Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sveits gjorde jobben

Ikke noe OL for hockeygutta.

Sveits slo Danmark 4-2 og kvalifiserte seg til OL i Torino på Norges bekostning søndag. - Vi er skuffet, innrømmet manager Geir Hoff.

Han så at Danmark ikke maktet å gi Norge hjelp. Tidligere søndag hadde Norge slått Japan 4-3. Bare dansk seier ville gitt Norge plass i neste års OL. Det sto lenge uavgjort, men da sveitserne gjorde 3-2 i spill fem mot tre 1.53 før siste pause, var det slutt.

- Vi levde i håpet, men Sveits var best. Klart vi er skuffet, vi hadde en god sjanse til å kvalifisere oss. Danmark prøvde, men det var dessverre ikke nok, fortsatte Hoff overfor NTB.

Norge snudde fra 0-2 til seier i sin kamp, men den seieren betydde lite da vertene også vant sin kamp søndag.

- Gutta hadde liten tro etter tapet for Sveits lørdag, men spilte opp mot det de kunne i hele turneringen. Vi var i nærheten, men Sveits var hakket bedre. Derfor er det greit at de kvalifiserte seg. Uansett, vi kunne slått Sveits på en god dag, mener Hoff.

Sveitserne vant alle sine tre kamper, men Norge ble nummer to i sin gruppe med fire poeng. Norge imponerte mot Danmark i den første kampen, kom til kort mot Sveits lørdag og kriget seg til 4-3 mot Japan.

To mål fra Skrøder

Per-Åge Skrøder ble den store norske spilleren da han scoret to mål i den siste perioden søndag. HV71-spilleren avgjorde kampen da drøyt åtte minutter gjensto.

FOTO: SCANPIX/REUTERS
FOTO: SCANPIX/REUTERS Vis mer

Roy Johansens gutter fikk en tøff start. Før åtte minutter var spilt hadde japanerne tatt en 2-0-ledelse. Da Yosuke Kon økte hadde Norge spilt i undertall tre mot fem i over ett minutt.

Øystein Olsen reduserte i overtall etter 22.12. Minuttet etter ordnet Tommy Marthinsen 2-2. Skrøders første kom etter 42.44, men Tomohiko Uchiyama utlignet. 8.03 før slutt kunne imidlertid nordmennene juble over seier og et nytt mål fra Skrøder.

- Vi lå under 2-0, men vant en tøff kamp. Sterkt å snu dette i en temposterk kamp, sa Hoff.

Om OL-billetten røk kan de norske gutta imidlertid glede seg over at de holder godt nivå mot de svakeste A-nasjonene.

Ingen av de norske spillerne pådro seg skader.

(©NTB)