Nations League

Sveits med spinnvill snuoperasjon mot Belgia

Belgia ledet tidlig 2-0 borte mot Sveits og så ut til å cruise inn til gruppeseier i nasjonsligaen, men så våknet sveitserne og ga seg ikke før det sto 5-2.

SJOKKERTE BELGIA: Det sveitsiske laget sjokkerte Belgia søndag kveld. Foto: NTB/Scanpix
SJOKKERTE BELGIA: Det sveitsiske laget sjokkerte Belgia søndag kveld. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Før søndagens gruppefinale i Luzern hadde Belgia kun tapt én gang på sine 31 siste oppgjør, og det var i semifinalen mot Frankrike i årets VM. Nummer én på FIFA-rankingen var ute etter å sikre gruppeseieren, men på nærmest mirakuløst vis snudde Sveits 0-2 til hele 5-2.

Dermed vant sveitserne gruppe 2 i A-divisjonen i nasjonsligaen. Det betyr også at de går videre til semifinalene som spilles i juni neste år.

Hazard-dobbel

Allerede etter 66 sekunder kom kampens første scoring. Nico Elvedi i Sveits-forsvaret bommet fullstendig på en tversoverpasning i egen 16-meter. Thorgan Hazard snappet opp ballen og hadde ingen problemer med å sette inn 1-0.

Kvarteret senere kom Belgia på en kontring da Hazard fikk ballen ute på høyresiden. Borussia Mönchengladbach-angriperen tok med seg ballen i stor fart og fra 16-meteren skjøt han via Gladbach-kollegaene Elvedi og keeper Yann Sommer i lengste hjørne.

Med 2-0 så belgierne komfortable ut, men etter 25 minutter spilt smalt det andre veien. Først ut var Ricardo Rodríguez, som enkelt ekspederte en straffe i mål bak Thibaut Courtois.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer