Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sveits møter revansjesugent Frankrike

Etter hjemmeseieren i 1998, sviktet laget fullstendig for fire år siden.

•Følg Frankrike-Sveits direkte fra klokka 18.00.

(Dagbladet.no): Frankrike og Sveits møttes to ganger under kvalifiseringen. Det endte med uavgjort (1-1 og 0-0) begge ganger.


I dag er lagene avhengige av å vinne etter at Sør-Korea slo Togo 2-1 i samme gruppe tidligere i dag.

- Kjenner styrker og svakheter

Frankrikes trener Raymond Domenech lar seg ikke bekymre av at de ikke klarte å slå Sveits i kvaliken.

- Vi kjenner styrkene deres, og vi kjenner svakhetene deres - slik de kjenner oss. Dette blir en tøff kamp, men i dag vil dere å se den ekte utgaven av Frankrike, sier Domenech til nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Frankrike er nemlig et svært revansjesugent lag etter at de sviktet fullstendig i VM for fire år siden.

Da endte de sist i gruppa si - Danmark, Uruguay og Senegal ble for sterke. Frankrike sikret seg bare ett eneste poeng og scoret ikke et eneste mål.

Sveits møter revansjesugent Frankrike

Problemene den gangen startet med 1-0-tap for Senegal i VMs åpningskamp.

Utfordrere

Men det er en stor forskjell på utgangspunktet den gangen og utgangspunktet i dag: For fire år siden gikk Frankrike til turneringen som tittelforsvarere.

Denne gangen er de ufordrere - og sultne.


- Vi har ventet utålmodig på dette øyeblikket. Vi føler oss godt forberedt, og vi går til denne kampen med høye forventninger og godt humør, sier Real Madrid-spilleren Zinedine Zidane til AP.

Forskjellig utgangspunkt


Midtbanestjerna var svært viktig på Frankrikes VM-vinnende \'98-lag, og i år må han igjen bære mye av ansvaret hvis de blåkledte skal kjempe seg til topps.

- Vi vet hva en seier kan gjøre for selvtilliten. Kampen er vanskelig, men vi vil forsøke å vinne, fastslår han.

Sveits-trener Kuhn sier seg derimot fornøyd om han oppnår uavgjort.

- Vi aksepterer uavgjort, selv om vi ønsker en seier. Motstanderen er en av de virkelig store lagene, understreker han.

REVANSJESUGNE: Zinedine Zidane (f.v.), Fabien Barthez, Willy Sagnol og Thierry Sagnol er klar for VM. Foto: CHARLES PLATIU/REUTERS/SCANPIX
REVANSJESUGNE: Zinedine Zidane (f.v.), Fabien Barthez, Willy Sagnol og Thierry Sagnol er klar for VM. Foto: CHARLES PLATIU/REUTERS/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling