Sveits-stjernene hadde oppvaskmøte uten sjefen

Kastet Hitzfeld på gangen etter Island-nedturen.

MYE Å RETTE PÅ: Gökhan Inler (midten) tok et oppvaskmøte med lagkameratene etter at 4-1 ble til 4-4 mot Island fredag kveld. Her med Granit Xhaka (fra venstre), Xherdan Shaqiri, Ricardo Rodriguez og Haris Seferovic. Foto: SCANPIX/EPA/LAURENT GILLIERON
MYE Å RETTE PÅ: Gökhan Inler (midten) tok et oppvaskmøte med lagkameratene etter at 4-1 ble til 4-4 mot Island fredag kveld. Her med Granit Xhaka (fra venstre), Xherdan Shaqiri, Ricardo Rodriguez og Haris Seferovic. Foto: SCANPIX/EPA/LAURENT GILLIERONVis mer

Fotballstudio kl. 19: Norge - Sveits

(Dagbladet): Ottmar Hitzfeld og Sveits satt igjen nærmest i sjokk etter Islands opphenting fra 1-4 til 4-4 i Bern fredag kveld.

Johann Gudmundssons vanvittige hattrick gjorde at sveitsernes «cruise control» mot gruppeseier ikke lenger durer og går, og med tap for Norge på Ullevaal i aften begynner det virkelig å brenne under føttene på puljelederne.

Revansjelysten er med andre ord stor i den sveitsiske leiren, ikke minst etter et oppvaskmøte spillerne holdt søndag kveld, skriver avisa 20 minuten.

Lagkaptein Gökhan Inler innkalte nemlig resten av gruppa til alvorsprat - med landslagssjef Ottmar Hitzfeld plassert på gangen.

- Det var ikke noen stor greie, det er ikke som om vi har et stort problem. Det handlet om noen detaljer, ikke noe stort, sier lagets stjerne Xherdan Shaqiri.

Høylytt
Rapportene fra Sveits forteller at tonen mellom Shaqiri og Stephan Lichtsteiner skal ha vært spesielt dårlig under og etter poengtapet for Island, men Bayern München-spilleren avviser at det var snakk om noe krisemøte på bakrommet.

- Det var ikke noe møte vi var nødt til å ha. Men det er alltid greit å sette seg ned uten treneren og diskutere litt. Noen ganger kan du kanskje si ting du ikke vil si med treneren til stede. Men det var ikke noe krisemøte, sier Xherdan Shaqiri, som også toner ned konflikten med Lichtsteiner.

- Man diskuterer alltid på banen. Uten kommunikasjon lykkes vi ikke. At det noen ganger blir litt høylytt, er en del av fotballen, sier han.

God kultur
Landslagstrener Ottmar Hitzfeld mener det er et sunnhetstegn at spillergruppa tar ansvar etter en kveld som den på fredag.

- Jeg synes det er flott. Det viser kulturen i dette laget, sier tyskeren, ifølge 20 minuten, som ser for seg et sterkere Sveits på Ullevaal i kveld.

- Vi var ikke konsentrerte nok i fulle 90 minutter. Men det vil ikke skje igjen, sier Hitzfeld.

Sist Norge og Sveits møttes til dyst endte det 1-1 i Bern. Siden den gang har Norge blitt et mye bedre fotballag, skal vi tro den tyske ringreven.

- De slår fortsatt mange langpasninger, de er gode på dødball og godt organisert defensivt. Men nå har de også begynt å spille korte pasninger med gode kombinasjoner - nesten som Barcelona. Norge kan slå en hvilken som helst motstander på en hvilken som helst dag, mener Hitzfeld.

FORNØYD MED GUTTENE: Ottmar Hitzfeld ser det som et sunnhetstegn at spillerne tar ansvar. Nå skal Norge få merke revansjelysten.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FORNØYD MED GUTTENE: Ottmar Hitzfeld ser det som et sunnhetstegn at spillerne tar ansvar. Nå skal Norge få merke revansjelysten. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer