Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sveits-treneren sammenligner Norge med Barcelona

Ottmar Hitzfeld mener Drillos menn kan slå alle lag i verden.

RUTINERT: Sveits' landslagssjef har vært fotballtrener i 30 år. Mandag møtte han norsk og sveitsisk presse på et hotell i Nydalen, tirsdag venter Norge på Ullevaal stadion. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
RUTINERT: Sveits' landslagssjef har vært fotballtrener i 30 år. Mandag møtte han norsk og sveitsisk presse på et hotell i Nydalen, tirsdag venter Norge på Ullevaal stadion. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

NYDALEN (Dagbladet): Den tyske treneren, som tidligere har vært sjef for Bayern München, svarte velvillig på alle spørsmål under pressekonferansen mandag formiddag. Foran et titalls sveitsiske journalister, samt en håndfull norske, tok han seg også tid til å spøke litt.

For da de sveitsiske pressefolkene åpnet pressekonferansen med å stille kritiske spørsmål om 4-4-fadesen mot Island fredag, passet 64-åringen på å minne om at det er en ny kamp tirsdag kveld.

- Vi har gjort oss ferdige med Island-kampen. Og forresten så er vi i Norge nå, og skal spille mot dem i morgen. Kanskje dere vil høre litt om den kampen også? sa Hitzfeld, til latter fra de frammøtte.

Tror på playoff for Norge Han fortalte videre at han hadde gjort seg ferdig med Island-kampen på et spillermøte søndag kveld. Og etter møtet hadde spillerne sin egen sammenkomst, hvor de kastet ut treneren - rett og slett for å få snakket ut. Et tegn på at troppen er voksen og at den interne kommunikasjonen i gruppa er god, mener Hitzfeld.

- Laget mitt slår alltid tilbake etter sånne kamper. Jeg er veldig komfortabel med stemningen i laget. Mot Island var det ingen enkeltspillere som dreit seg ut, hele laget sviktet etter å ha spilt en god kamp i 60 minutter, forteller mannen som har blitt kåret til «Årets trener i verden» to ganger.

Uavgjort-resultatet, kombinert med norsk seier over Kypros, gjør at Drillos menn ligger fire poeng bak sveitserne. Med seier på Ullevaal tirsdag, kan Norge minske forspranget til bare ett poeng. Tyskeren er klar på at hans mannskap fortsatt er klare favoritter til å vinne gruppa, men tror Norge tar andreplassen.

- Vi har satt oss selv i en god posisjon til å vinne gruppa, når vi nå har fire poengs forsprang. Sett under ett synes jeg vi har gjort en god kvalifisering så langt. Sammen med oss vil jeg si Norge er favoritter til å bli blant de to beste, men jeg har sagt helt siden trekninga at gruppa er helt åpen.

- Kan slå hvem som helst Sist Norge og Sveits møttes til dyst endte det 1-1 i Bern. Siden den gang har Norge blitt et mye bedre fotballag, skal vi tro den tyske ringreven.

- De slår fortsatt mange langpasninger, de er gode på dødball og godt organisert defensivt. Men nå har de også begynt å spille korte pasninger med gode kombinasjoner - nesten som Barcelona. Norge kan slå en hvilken som helst motstander på en hvilken som helst dag, mener Hitzfeld. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling