SENDT HJEM: Sveitsiske Michel Morganella (t.h.) er sendt hjem fra OL etter en upassende melding om sine sørkoreanske motstandere.Foto: PAUL ELLIS/AFP PHOTO/NTB scanpix
SENDT HJEM: Sveitsiske Michel Morganella (t.h.) er sendt hjem fra OL etter en upassende melding om sine sørkoreanske motstandere.Foto: PAUL ELLIS/AFP PHOTO/NTB scanpixVis mer

Sveitser sendt hjem fra OL etter Twitter-hets av koreanere

- Han diskriminerte, fornærmet og skadet verdigheten til det sørkoreanske folket.

På grunn av en rasistisk twittermelding ble den sveitsiske fotballspilleren Michel Morganella mandag kastet ut av OL.

Etter 1-2-tapet mot Sør-Korea søndag tvitret Palermo-spilleren en hatefull melding om motstanderen med et rasistisk skjellsord.

Meldingen ble senere slettet, men den er gjengitt av sveitsiske medier. Mandag ble det innledet etterforskning, og den sveitsiske OL-komiteen besluttet å sende Morganella hjem.

- Han diskriminerte, fornærmet og skadet verdigheten til det sørkoreanske laget og det sørkoreanske folket, sa den sveitsiske delegasjonslederen Gian Gilli.

Morganellas melding inneholdt et løfte om å «banke» og «brenne» koreanerne. Han kalte dem deretter en gjeng «trisos», et krenkende fransk slangord om mennesker med Downs syndrom.

Allerede før OL ble en utøver felt av en twittermelding med rasistisk innhold. Det var den greske tresteghopperen Paraskevi Papachristou.

(NTB)