Straffes etter målfeiring:

Sveitsere bøtelegges etter kontroversiell feiring

Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri og Stephan Lichtsteiner er bøtelagt av FIFA etter å ha vist et kosovoalbansk symbol da de feiret mål mot Serbia i fotball-VM.

STRAFFES: Granit Xhaka, Sherdan Shaqiri og Stefan Lichtsteiner bøtelegges etter denne feiringen. Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters / NTB Scanpix
STRAFFES: Granit Xhaka, Sherdan Shaqiri og Stefan Lichtsteiner bøtelegges etter denne feiringen. Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag vant Sveits 2-1 mot Serbia etter mål av Xhaka og Shaqiri.

Duoen feiret med å lage symbolet for den tohodede albanske ørnen med armene sine, noe som ikke falt i god jord hos motstanderne. Serbia klaget spillerne inn for Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Ifølge reglementet kunne FIFA ha utestengt spillerne i to kamper, men i dette tilfellet nøyde forbundet seg med bøter. Xhaka og Shaqiri må betale 10.600 dollar hver i bot (cirka 86.000 kroner). Stephan Lichtsteiner, som deltok i feiringen på samme måte, ble straffet med 5000 dollar (rundt 40.000 kroner).

Flere spillere i det sveitsiske laget har bakgrunn fra Balkan. Målscorerne Xhaka og Shaqiri er begge kosovoalbanere.

Kosovo var tidligere en provins i Serbia, men erklærte seg uavhengig i 2008. Landets selvstendighet er anerkjent av mer enn 110 land, inkludert Norge, men ikke av Serbia som fremdeles regner landet som en provins i sør.

Også Serbias landslagssjef Mladen Krstajic og lederen av det serbiske fotballforbundet, Slavisa Kokeza, må betale 5000 dollar hver etter uttalelsene de kom med om kampens dommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer