VÅTT: Xherdan Shaqiri holder ballen i lufta under gårsdagens sveitsiske landslagstrening. På bakken var det for vått. Foto: SCANPIX/AP/Keystone/Alessandro Della Bella
VÅTT: Xherdan Shaqiri holder ballen i lufta under gårsdagens sveitsiske landslagstrening. På bakken var det for vått. Foto: SCANPIX/AP/Keystone/Alessandro Della BellaVis mer

Sveitserne livredde for vanntette norske spillere

Drar fram nedbørsmengden i Bergen og Drillos støvler.

BERN (Dagbladet): Hørt det før?

En norsk VM-kvalikmotstander fortviler over vanskelige spilleforhold  - og frykter vikingene fryder seg over det samme ødeleggende været.

Det er gjennomgangstonen i den sveitsiske storavisa Blick etter gårsdagens parodiske landslagstrening i Jona, en halvtimes togtur fra Zürich.

«Her dykker landslaget vårt», roper den tabloide tittelen. Det regnet nemlig tungt i sentrale Sveits i går, og Ottmar Hitzfelds treningsøkt to dager før møtet med Norge ble nær ubrukelig på den gjennombløte matta.

- En katastrofe, sier stjernespiller Xherdan Shaqiri til Blick, mens de andre spillerne ikke kan annet enn å le av det hele.

- Vi hadde det gøy, i hvert fall. Det gikk fint an med løpetrening, men med ballen ble det langt vanskeligere, sier Stephan Lichensteiner.

Men enda verre: Nordmennene elsker jo dette været.

Regnfylte Bergen
- Blir det et vannslag i morgen også? De regntette nordmenne ville juble for det. En fordel for de regnvante nordboerne, skriver Blick, før de legger til følgende advarsel:

- I den norske havnebyen Bergen regner det 248 (!) dager i året. «Takket være» 2548 mm nedbør i året er Bergen utnevnt til den våteste storbyen i Europa. Og det foretrukne fottøyet til trener Egil Olsen (70) er gummistøvler ...

Her er det verdt å nevne at ikke en eneste bergenser eller Brann-spiller i Norges tropp.

HER DYKKER LANDSLAGET: Sportssidene til tabloidavisa Blick i dag. Faksimile
HER DYKKER LANDSLAGET: Sportssidene til tabloidavisa Blick i dag. Faksimile Vis mer

Og selvfølgelig også at Sveits-sjef Ottmar Hitzfeld ikke er bekymret.

- Værforholdene spilte ikke med oss, og vi ble nødt til å improvisere. Men alle er profesjonelle nok til å takle dette, og så må vi bare trene mer i morgen (i dag torsdag, journ.anm.), sier tyskeren.

Forbereder seg på Riise-kast
Overvann til tross, sveitserne rakk å trene på en av tingene de forventer i møtet med Norge, John Arne Riises lange innkast.

Under treninga i går trente fredagens hjemmelag bevisst på å forsvare seg mot «innkast-Riises rakett-kast» inn i feltet.

- Vi vet at de opererer med lange innkast, så vi har trent på det. Vi er forberedt, sier Juventus-forsvarer Stephan Lichensteiner.

- Også på dødballer må vi være påpasselige, hvem som skal markere den ene eller andre store spilleren, mener Lichensteiner.

PS! I dag er det oppholdsvær i Sveits' hovedstad, og værmeldingene for i morgen forteller om små nedbørsmengder. Betryggende for hjemmelaget.

INNKAST-RIISE: Sveits trener på å forsvare seg mot John Arne Riises rakett-innkast. Faksimile: Blick
INNKAST-RIISE: Sveits trener på å forsvare seg mot John Arne Riises rakett-innkast. Faksimile: Blick Vis mer