Sveitsiske landslagstrenere stygt skadd i Åre

Kolliderte med en lastebil på vei til bakken.

TIL DELS ALVORLIG: En stygg skade og tre mindre alvorlige var resultatet etter at fire sveitsiske landslagstrenere kolliderte med en lastebil i Åre i dag.Foto: SCANPIX/REUTERS/Mats Lennartsson
TIL DELS ALVORLIG: En stygg skade og tre mindre alvorlige var resultatet etter at fire sveitsiske landslagstrenere kolliderte med en lastebil i Åre i dag.Foto: SCANPIX/REUTERS/Mats LennartssonVis mer

Fire sveitsiske landslagstrenere skadet seg til dels alvorlig da minibussen deres kolliderte med en lastebil i Åre onsdag morgen.

Kjøretøyet med de fire var på vei til slalåmbakken. Der skulle trioen forberede seg til et europacuprenn i slalåm. Etter ulykken ble onsdagens renn avlyst.

Den som pådro seg de alvorligste skadene er tidligere toppalpinist Steve Locher, som vant OL-bronse i kombinasjon i Albertville-lekene i 1992. Han ble fløyet med helikopter til sykehus i Umeå.

Der ble det konstatert bekkenbrudd og brudd i en nakkevirvel. Det skal imidlertid ikke være frykt for en ryggmargsskade, ifølge avisen Blick.

De tre andre ble kjørt til sykehuset i Östersund. Curdin Fasser pådro seg brudd i lårbeinet og brudd på hodeskallen, og han må opereres.

Reto Nydegger pådro seg hjernerystelse og ble kraftig forslått, mens Werner Zurbuchen slapp fra det med bare mindre skader.

I kollisjonen ble en av trenerne kastet ut av kjøretøyet. En annen ble sittende fastklemt. Han måtte klippes løs fra vraket. I forbindelse med redningsarbeidet oppsto det store trafikkproblemer på E14.

Det er ennå ikke bestemt om torsdagens europacuprenn skal gjennomføres.

(NTB)