Sveitsiske skiskyttere tar «en Skiippagurra»

Slår seg løs i ny video.

(Dagbladet): Det bringer tankene umiddelbart tilbake til de norske langrennsjentenes «Skiippagurra»-stunt i Val Senales for noen år siden, men i motsetning til Therese Johaug og co. får de sveitsiske skiskytterne lite kjeft for sin ferske video.

Via sin Facebook-side deler Sveits' beste skiskyttere på kvinnesiden fra høstens treningssamling i Martell, og videoen er allerede delt over 1000 ganger på det sosiale nettverket.

Masse gøy - Vi hadde mange harde treningsøkter, men vi glemmer ikke å kose oss med jobben vår, og vi hadde det masse gøy på treningsleirene, skriver Aita Gasparin, tilsynelatende hjernen bak opptrinnet.

- Dette er noe vi gjorde i Martell i august, og jeg vil si vi viser en strålende lagånd. Vi er klare til å rocke sesongen 2014/2015, nyt videoen, skriver Gasparin.

Hennes søster Selina, også med i videoen, var best i verdenscupen av de sveitsiske skiskytterne i fjor, med sin ellevteplass totalt. En tredje søster, Elisa, er også på det sveitsiske landslaget.

Norsk bråk Da de norske langrennsjentene i 2008 iførte seg den tilsynelatende utkledningen som prostituerte og valgte «Skiippagurra Babylon» som musikk til videoen, falt det ikke i smak hos alle.

Av Skiippagurra-festivalen fikk Ingri Aunet Tyldum, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira både kritikk og en invitasjon til å besøke Skiippagurra, slik at de skulle kunne «lære».

- Jeg visste ikke engang hva Skiippagurra var for noe da vi laget videoen. Det var dansen som skulle vært moro, og reaksjonene overrasker meg, sa Johaug den gangen