Russland utestengt fra internasjonale mesterskap

Svek henne og tapte

Lengdehopperen Darja Klisjina var vært symbolet på et utestengt Russland, men ble lurt av sine egne. Nå er stormakten kastet ut av alle store mesterskap i to år, mens enkeltutøvere som Klisjina får være med.

UT MED RUSSLAND: I årevis har lengehopperen Darja Klisjina frontet Russlands kamp for å få være med i internasjonal idrett etter Sotsji-svindelen. Nå er kampen tapt. Russland er utestengt i fire år, men straffen kommer med flere unntak. FOTO: AFP/Jonathan Nackstrand.
UT MED RUSSLAND: I årevis har lengehopperen Darja Klisjina frontet Russlands kamp for å få være med i internasjonal idrett etter Sotsji-svindelen. Nå er kampen tapt. Russland er utestengt i fire år, men straffen kommer med flere unntak. FOTO: AFP/Jonathan Nackstrand. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

RUSSLAND som nasjon forsvinner fra VM og OL i to år framover. Heretter blir det bare plass til utvalgte russiske enkeltutøvere som lengdehopperen Darja Klisjina. Det blir den sviende straffen for russernes svindel før, under og etter Sotsji-OL 2014.

Dommen er endelig selv om Idrettens Voldgiftsdomstol (CAS) i dag halverte den vedtatte straffen deres på fire års utestengelse. Nå blir det opp til den enkelte idrett å avgjøre hvor mange russere som får konkurrere videre i VM og OL under nøytralt flagg.

Det internasjonale kravet til disse russiske stjernene er at de ikke finnes i de manipulerte dopingprøvene som til slutt felte Russland, og at de nå blir underlagt en troverdig dopingkontroll.

Med noen få unntak vil du få se de beste russerne i skiskytter-VM og ski-VM denne vinteren, men russerne kan ikke stille lag på stafettene. Landet er jo egentlig ikke med.

Det russiske flagget blir derfor forbudt, og slik forsvinner også Russland fra fotball -og ishockey-VM. Det er kanskje det største prestisjenederlaget for supermakten.

Men de har selv bedt om det.

HVOR grovt Russland egentlig har svindlet resten av idrettsverdenen, ble ikke kjent før våren 2016. Da kom den første store avsløringen av det stygge som skjedde for at russerne skulle vinne mest mulig i sitt eget prestisje-OL i Sotsji. Det var en fortelling om svik som knapt var til å tro:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer