- Svekker ikke Thors sjanser

Men Cervelo skal få merke at de bare er åtte mann, mener sykkelekspertene.

KASTET UT:  Xavier Florencio (i midten) er kastet ut av Cervelo etter at han forsøkte å pleie hemoroidene på egen hånd. Thor Hushovd og hans sju gjenværende lagkamerater kjører prolog (8,9 km) i Rotterdam i ettermiddag.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KASTET UT: Xavier Florencio (i midten) er kastet ut av Cervelo etter at han forsøkte å pleie hemoroidene på egen hånd. Thor Hushovd og hans sju gjenværende lagkamerater kjører prolog (8,9 km) i Rotterdam i ettermiddag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| • Følg Tour de France-prologen i livestudio fra kl. 16.15!

ROTTERDAM (Dagbladet): Cervelo bestemte seg i går kveld for å kaste Xavier Florencio (30) ut av Tour de France etter at han hadde brutt de interne medisinske reglene.

- Ikke ideelt Pressetalsmann Geert Broekhuizen bekrefter overfor Dagbladet i formiddag at laget har fått endelig nei til å hente inn en erstatter. Dermed blir Thor Hushovds lag det eneste av de 22 som bare stiller med åtte ryttere.

- Det er aldri ideelt å miste en mann. Men Thor er så rutinert at jeg ikke tror dette svekker hans sjanser til å vinne etapper. Han har også tidligere vist at han kan klare seg på egenhånd. Samtidig er laget mer bygd opp rundt ham. Så det er flere der som kan gjøre en jobb, sier Eurosport-kommentator Ole Kristian Stoltenberg til Dagbladet.

Skulle hjelpe Thor Spanjolen Florencio kom til Cervelo før årets sesong. Han har blant annet en seier i Clasica San Sebastian å skryte av - og har syklet Tour de France tre ganger tidligere.

- Han er en allsidig rytter, og han kan være der for Thor den siste kilometeren, skriver Cervelos sportsdirektør Jean-Paul van Poppel i det sveitsiske lagets eget Tour-hefte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer