- Svekker ikke Thors sjanser

Men Cervelo skal få merke at de bare er åtte mann, mener sykkelekspertene.

KASTET UT:  Xavier Florencio (i midten) er kastet ut av Cervelo etter at han forsøkte å pleie hemoroidene på egen hånd. Thor Hushovd og hans sju gjenværende lagkamerater kjører prolog (8,9 km) i Rotterdam i ettermiddag.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KASTET UT: Xavier Florencio (i midten) er kastet ut av Cervelo etter at han forsøkte å pleie hemoroidene på egen hånd. Thor Hushovd og hans sju gjenværende lagkamerater kjører prolog (8,9 km) i Rotterdam i ettermiddag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| • Følg Tour de France-prologen i livestudio fra kl. 16.15!

ROTTERDAM (Dagbladet): Cervelo bestemte seg i går kveld for å kaste Xavier Florencio (30) ut av Tour de France etter at han hadde brutt de interne medisinske reglene.

- Ikke ideelt
Pressetalsmann Geert Broekhuizen bekrefter overfor Dagbladet i formiddag at laget har fått endelig nei til å hente inn en erstatter. Dermed blir Thor Hushovds lag det eneste av de 22 som bare stiller med åtte ryttere.

- Det er aldri ideelt å miste en mann. Men Thor er så rutinert at jeg ikke tror dette svekker hans sjanser til å vinne etapper. Han har også tidligere vist at han kan klare seg på egenhånd. Samtidig er laget mer bygd opp rundt ham. Så det er flere der som kan gjøre en jobb, sier Eurosport-kommentator Ole Kristian Stoltenberg til Dagbladet.

Skulle hjelpe Thor
Spanjolen Florencio kom til Cervelo før årets sesong. Han har blant annet en seier i Clasica San Sebastian å skryte av - og har syklet Tour de France tre ganger tidligere.

- Han er en allsidig rytter, og han kan være der for Thor den siste kilometeren, skriver Cervelos sportsdirektør Jean-Paul van Poppel i det sveitsiske lagets eget Tour-hefte.

Det samme bladet som ironisk nok bare har bilde av åtte ryttere på coveret.
Nå stemmer i alle fall antallet.

- Han en bra allroundrytter. Det merkes at de nå bare er åtte. Det er det ingen tvil om, sier Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll til Dagbladet. 

På dopinglista
Årsaken til at Florencio blir kastet ut er at han glemte å melde fra til legen om at han sjøl kjøpte salven Hemoal. Den skulle lindre hemoroidesmertene han pådro seg på treningsleir i Andorra etter Sveits Rundt i midten av juni.

- Jeg så på bruksanvisningen og der sto det ingen advarsler. Fredag (i går. red.anm.) morgen sa jeg i fra til det medisinke teamet om problemet - og hvilken medisin jeg brukte, skriver Florencio i en pressemelding.

Problemet er at Hemoal inneholder det forbudte stoffet Efedrin.

Legen varslet UCI (Det internasjonale sykkelforbundet) - som også har ansvaret for dopingtester under Tour de France. Stoffet kan være i kroppen i to-tre dager - og Florencio kunne da risikert å avlegge en positiv dopingprøve.

-  Logisk nok - så var det neste skrittet å ta meg ut av laget, skriver 30-åringen fra Katalonia.

- Det er en feil jeg angrer på - og jeg tar det svært tungt fordi jeg har jobbet hardt for å komme hit i best mulig form, sier Florencio.

- Ikke dopsak
Kvålsvoll er overrasket over at en så rutinert rytter tabber seg ut på en slik måte.

- Det er veldig bra at laget kjører en stram linje. Men det er klart at en mann med den alderen og rutinen burde sagt fra, mener Kvålsvoll.

Eurosports sykkelekspert Stoltenberg tror nok Cervelos medisinske team tar seg en liten sjekk i rytternes toalettmapper for å sjekke innholdet.

- Jeg kaller ikke dette doping. Det er urutinert gjort. Du vet at du som idrettsutøver ikke kjøper kosttilskudd bak disken eller salve på ditt lokale apotek, understreker Ole Kristian Stoltenberg. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer