- Svekkes ikke så mye om Doffen og Strømstad selges

Sandstø ikke redd for stjerneflukt.

(Dagbladet.no): Det meste tyder på at Starts landslagsspillere finner seg en annen arbeidsgiver etter nedrykket til 1. divisjon. Fredrik Strømstad har for lengst varslet at han ikke har planer om å bli med klubben ned, mens Kristofer Hæstad ikke har villet si noe om framtida.

Neste sesongs Start-trener, Arne Sandstø, er ikke redd for å måtte klare seg uten klubbens to største profiler i kampen om en rask retur til Tippeligaen.

- De tingene går sin gang, og er hovedsaklig Svein Mathisens bord. Jeg håper naturligvis at folk vil være med og krige klubben opp igjen, men om de forsvinner etterlater de seg en økonomi som gjør at vi får handlerom, og ikke blir så svekket, sier Sandstø til Dagbladet.no.

- Har du snakket med dem?

- Jeg skal ha en prat med spillergruppa, og etter hvert én og én, svarer han.

- Moro å være favoritt

Men er det noe Sandstø ikke er ukjent med, er det å miste sine antatt beste spillere. I sin tid som Odd-trener har klubben solgt unna en hel førsteellever med spillere som trolig kunne kjempet om medaljer i Tippeligaen.

Inntil i år har Sandstø alltid klart å bygge opp et nytt, slagkraftig mannskap - og det er han sikker på at han vil klare i Start også.

FRYKTER IKKE STJERNEFLUKT: Arne Sandstø tror Start får økonomisk handlerom til å hente gode erstattere dersom Fredrik Strømstad og Kristofer Hæstad skulle forsvinne. Foto: SCANPIX
FRYKTER IKKE STJERNEFLUKT: Arne Sandstø tror Start får økonomisk handlerom til å hente gode erstattere dersom Fredrik Strømstad og Kristofer Hæstad skulle forsvinne. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det vi i mange år var gode på i Odd, var å være god på tingene som er gratis. Klubber som er større har gjerne slurvet litt på nøyaktige retningslinjer i spillet, lagånd og det å stå sammen. Vi skal få plukket inn de tingene i Start, og skape trygghet og kontinuitet. Da har Start et veldig, veldig stort potensial, mener Sandstø.

Som også er fullstendig klar over at Start er en klubb med langt større ressurser enn Odd.

- Det kan ikke sammenlignes, det er stor forskjell selv om Odd foreløpig er i Tippeligaen og Start er i 1. divisjon, sier han.

- Var det vanskelig å si ja til en klubb som har rykket ned?

- Jeg er vært i Tippeligaen som spiller og trener lenge, og har ikke ekstremt eksponeringsbehov. Jobben blir den samme enten det er Tippeliga eller 1. divisjon. Det skal bli moro å være blant favorittene, og vi skal kjempe steinhardt for å rykke opp.

- For alt annet enn opprykk er ikke akseptabelt nå?

- Det er det andre som må uttale seg om. Vi skal få en stall med en gunstig kombinasjon av rutine og ungdommelig pågangsmot, sier Sandstø.

Har klare ønsker

- Svekkes ikke så mye om Doffen og Strømstad selges

Med over 10 års fartstid i Odd Grenland legger ikke Sandstø skjul på at han fortsatt har følelser for klubben. Men hvem håpet han skulle klare kvalikplassen da han benket seg foran fjernsynet i går kveld?

- En av de sterkeste sidene mine er å ikke bruke energi på det du ikke kan gjøre noe med. Jeg brukte lite energi i går, og da jeg sto opp i dag, var tingene som de var, sier han.

Sandstø har sine klare tanker om hvem som skal være hans høyre hånd i trenerapparatet. Hans gode venn Gaute Larsen er ikke aktuell.

- Det jobbes med å få med en assistenttrener. Jeg har vært i diskusjon med klubben, og har et klart ønske.

- Bård Wiggen har overlevd mange hovedtrenere i Start, er han en kandidat?

- Wiggen er toppspillerutvikler, jeg er blitt fortalt at det er det han ønsker å være. Men han er en mann å lytte til, sier Sandstø.

<B>FORLATER START:</B> Fredrik Strømstad.
FORLATER TROLIG START:</B> Kristofer Hæstad.