Sven Fischer i særklasse

Tyskeren Sven Fischer var ikke til å true da skiskytternes verdenscup fortsatte med 20 kilometer i Osrblie i Slovakia i dag.

Norge stilte med sine nest beste løpere. Best av dem ble Anstein Mykland på 14. plass.

De beste nordmennene, med Ole Einar Bjørndalen i spissen, er på høydetreningsopphold i Nord-Italia med tanke på OL i februar. Derfor slapp de nest beste norske løperne til, og skaffet seg verdifull konkurransetrening i knallhardt selskap.

Men sitt fravær til tross – Bjørndalen beholdt ledelsen sammenlagt i vinterens verdenscup. Hans fremste utfordrer så langt, Raphael Poiree, mislyktes nemlig fullstendig på standplass. Tre bom sendte franskmannen helt ned på 12. plass. Med feilfri skyting ville han blitt toer.

31. v-cupseier

Sven Fischer var i det umulige hjørnet denne torsdagen. Ikke bare gikk han raskest i sporet, han skjøt dessuten feilfritt på de fire skytingene. Dermed kunne veteranen innkassere sin 31. verdenscupseier, og det med glans.

Nærmest fulgte russeren Maxim Tchoudov, som også skjøt feilfritt, men som ble slått av Fischer med 1.43,9 min. i sporet. Han klarte likevel å forhindre en tredobbel tysk seier. Fischers landsmenn Michael Rösch og Michael Greis fulgte nemlig på de to neste plassene, med henholdsvis ett og to tilleggsminutter. Svensken Bjørn Ferry skjøt også feilfritt, men gikk for sakte i sporet og ble henvist til femteplass.

Mykland beste norske

Anstein Mykland ble beste nordmann på 14. plass. 31-åringen fra Øvrebø, som leder europacupen, har en 10. og en 11. plass i verdenscupen fra før, og kan si seg godt fornøyd med sin prestasjon. Han pådro seg bare ett tilleggsminutt, og var 3.16,7 bak vinneren i mål.

Enda mer fornøyd var nok Håkon Andersen, som tok sine første verdenscuppoeng da han gikk inn til 24. plass. Han åpnet riktignok med et bomskudd, men lot det bli med det og skjøt feilfritt på de tre siste. Det ga ham en hederlig plassering.

Videre fulgte Magne Thorleiv Rønning på 35. plass med to tilleggsminutter, Jon Kristian Svaland på 43. plass (tre), John Ola Ulset på 45. plass (to), Hans Martin Gjedrem på 63. plass (seks) og Emil Hegle Svendsen på 68. plass (seks).

Raske i sporet

For Gjedrem ble det med andre ord en brutal debut i verdenscupen, med tre bom allerede på første skyting. Men farten i sporet kan han være fornøyd med. Der ble han slått med bare drøyt minuttet av seierherren Fischer.

Også fjorårets dobbelte juniorverdensmester Emil Hegle Svendsen gikk fort. Han gikk bare 1,43 saktere enn Fischer på de to milene. Men seks bom ødela.

(ANB)

14. PLASS: Anstein Mykland best av de nest beste norske skiskytterne i dag.