Svendsen: - Ble forbanna da jeg så Fourcade

Jubler for sølv - og innså allerede før siste skyting at Frankrike ble for sterke.

SØLVLAGET: Marte Olsbu, Tiril Eckhogg, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen, vant sølv på miksstafett, slått av Frankrike, Marie Dorin Habert, Anais Bescond, Simon Desthieux og Martin Fourcade. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SØLVLAGET: Marte Olsbu, Tiril Eckhogg, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen, vant sølv på miksstafett, slått av Frankrike, Marie Dorin Habert, Anais Bescond, Simon Desthieux og Martin Fourcade. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

PYEONGCHANG (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø reddet OL-sølv på miksstafett etter et tung start for kvinnene.

På siste etappe var Frankrike og Martin Fourcade i en egen klasse - noe Svendsen bet seg merke i.

- Det smaker fantastisk med sølv og jeg er fornøyd. Det var umulig å gjøre noe med han der, sier Svendsen til Dagbladet og peker bort på Martin Fourcade, som sitter 20 centimeter til høyre for nordmannen.

- Hva tenkte du på siste skyting?

- Jeg ble forbanna da jeg så Fourcade - og hvor god han var på siste stående. Jeg var ikke i nærheten av å ta ham. Da var det bare å plaffe ned blinkene for min del. Jeg hadde ingenting å tape - og det gikk jo greit, sier Svendsen med et glis.

OL-STUDIO: I OL-studio skal vi blant annet snakke om den suverene opphentingen i skiskytingsstafetten, og den historiske hockeykampen. Youtube-stjerne Dennis Vareide er dagens gjest, og forteller om morsomme historier fra årets OL i Sør-Korea. Med Tom Stalsberg som Dagbladets sportskommentator, og Ingrid Cogorno som programleder. <... Vis mer

Fourcade og Svendsen har gått mot hverandre i en årrekke - og vært rivaler i snart et tiår. Igjen satt de siden av hverandre på en pressekonferanse etter et løp. Denne gangen Fourcade som gullvinner.

Men Svendsen depper ikke.

- Jeg er veldig fornøyd med to medaljer i OL. Alt kan skje i skiskyting. Den første uka var et mareritt. Nå er jeg veldig fornøyd, sier Svendsen, vel vitende om at herrestafetten gjenstår fredag.

Tiril Eckhoff fikk det tøffest av de norske i dag og hadde en tung dag på standplass. Hun vekslet 1:23 bak teten etter sin etappe. Eckhoff hadde riktignok en god dag i sporet og hadde beste langrennstid på sin etappe, men det ble bare en fattig trøst med dårlig skyting. Fem ekstraskudd og en strafferunde var fasiten.

- Det var veldig, veldig dårlig. Jeg gikk for fort inn mot skyting. Jeg var veldig redd for at jeg ødela alt for laget. Du vil aldri være den som ødelegger alt, sier Eckhoff til Dagbladet.

Gode løp av Bø og Svendsen sørget derimot for at det ble en god norsk dag. Norge tok sølvet 20 sekunder bak Frankrike. Italia slo Tyskland i spurten om bronsen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Nå er spørsmålet hvem som går ankeretappen på stafetten fredag.

- Det er helt åpent. Dersom du avgjør og går inn til gull som ankermann, så får du legendestatus. Det er en drømmeetappe, sier Thingnes Bø.

Svendsen har derimot ikke planer om å gi fra seg rollen uten kamp.

- Vi får avgjøre med et slagsmål på bakrommet. Vi begge unner hverandre den etappen, men vi må gjøre det som er best for Norge, sier Svendsen.

Blandet stafett (2 x 6 km kvinner, 2 x 7,5 km menn):

Gull: Frankrike 1.08.34,3 (0/4) – Marie Dorin Habert (0/0), Anaïs Bescond (0/4), Simon Desthieux (0/0), Martin Fourcade (0/0),

sølv: Norge 0.20,9 min. bak (1/11) – Marte Olsbu (0/3), Tiril Eckhoff (1/5), Johannes Thingnes Bø (0/1), Emil Hegle Svendsen (0/2),

bronse: Italia 0.26,9 (0/7) – Lisa Vittozzi (0/0), Dorothea Wierer (0/3), Lukas Hofer (0/1), Dominik Windisch (0/3).